Сънародник на Артур му помогнал да направи своя избор за бъдещето си


Сънародник на Артур му помогнал да направи своя избор за бъдещето си
Снимка: Getty Images/Guliver

1791 0

Бившият бранител на Барселона Дани Алвеш е изиграл важна роля в решението на халфа на каталунците Артур Мело да напусне клуба през лятото. Бразилският национал е близо до трансфер в Ювентус, след като двата тима се разбраха за цената на сделката по-рано през тази седмица.

Полузащитникът дълго време се дърпаше, като нямаше желание да напусне „Камп Ноу“. Сега обаче 23-годишният футболист склони да напусне Барселона, като се очаква на негово място в тима да дойде Миралем Пянич от Ювентус. Според Жерар Ромеро от ‘RAC1’ са били необходими сериозни убеждения, за да може в крайна сметка Артур да напусне Барселона. Човекът, който е говорил с халфа, е бил бившият футболист на „Блауграна“ Дани Алвеш. Самият Алвеш преди няколко години осъществи трансфер при „бианконерите“ и бе основна част от тима на Масимилиано Алегри.

След като Артур даде съгласието си да се присъедини към „старата госпожа“, сделката е близо до финализиране. Бразилският халф е оценяван на 70 милиона евро, докато Пянич на 60, което означава, че Ювентус ще трябва да доплати още 10 милиона, за да го вземе. Очаква се Артур Мело да взима по 5 милиона евро на година в Торино. А ето кога се очаква да се осъществи сделката между двата отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички