Сделката между Ювентус и Барселона е близо до своя финал


Сделката между Ювентус и Барселона е близо до своя финал
Снимка: Getty Images/Guliver

1228 0

Размяната на халфове между Барселона и Ювентус е съвсем близо, твърди италианският спортен журналист Джанлука ди Марцио. Очаква се халфът на каталунците Артур Мело да поеме към Торино, а в обратната посока да тръгне Миралем Пянич.

Според Ди Марцио, ‘ESPN’ и Николо Шира от „Гадзета дело Спорт“ в Ювентус са все по-убедени, че сделката ще бъде осъществена в края на настоящата седмица. Артур е приел факта, че Барселона иска да го продаде и ще се опита да си изпроси по-голямо възнаграждение на „Алианц Стейдиъм“. Според Николо Шира „старата госпожа“ е предложила на 23-годишния бразилец заплата от 5.2 милиона евро на сезон. Колегата му Ди Марцио пък твърди, че Ювентус ще плати на Барселона 70 милиона евро, а не 75, както се твърдеше по-рано през седмицата. Това означава, че „бианконерите“ ще дадат Миралем Пянич, който е оценяван на 60 милиона евро, и ще доплатят още 10 милиона, за да вземат халфа на каталунците.

Интересното е, че въпреки че двамата полузащитници се считат за почти сигурно напускащи клубовете си, те са твърди титуляри за настоящите си отбори. Миралем Пянич все още е основна част от халфовата линия на Ювентус, докато Артур Мело неведнъж изрази желанието си да остане в Барселона. А ето кой е най-трудният съперник, срещу когото се е изправял Артур Мело.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички