Световен шампион: Като дете всичко изработено давах на мама, за да изхрани 9-те ми братя и сестри


Световен шампион: Като дете всичко изработено давах на мама, за да изхрани 9-те ми братя и сестри
Снимка: Getty Images

2950 0

Нападателят на Атлетико (Мадрид) Анхел Кореа разкри, че от 10-годишен помага на семейството си, след като на тази възраст остава без баща. Аржентинецът е израснал в района на Барио де лас Флорес в Росарио, който не се ползва с добро име в страната.

"Спомням си как играх футбол там със своите приятели, как играехме с часове на улицата. Спомням си баща ми, който винаги наминаваше и ме гледаше как играя. Изгубих всичко, когато бях на 10, но, за щастие, имам добра памет и успях да го запомня", споделя Кореа, цитиран от "Marca".

"Всичко, което печелех, играейки футбол, го давах на мама, за да изхранва братята и сестрите ми, бяхме 10 деца. Помагайки на мама, братята и сестрите ми, аз бях щастлив", споделя той. Запитан как е успял да остане настрана от престъпността и наркотиците в района, световният шампион отговори:

"Трудно е, но всеки сам решава какво ще прави. От ранна детска възраст исках да бъда футболист и всеки път, когато виждах някой от приятелите ми да прави нещо лошо, нещо, което не ми харесва, веднага се прибирах вкъщи. Просто исках да играя с топката, за да помогна на семейството си". А ето какъв комплимент направи Шави на Атлетико (Мадрид).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички