Шави, преди дербито: Атлетико е най-добрият отбор в Ла Лига в момента


Шави, преди дербито: Атлетико е най-добрият отбор в Ла Лига в момента
Снимка: Getty Images

2911 0

Треньорът на Барселона Шави Ернандес приветства завръщането на халфовете Педри и Френки де Йонг в състава. Испанецът и нидерландецът вече са готови за игра и се очакват да се появят на терена в дербито с Атлетико (Мадрид) в неделя.

Педри не е играл за Барселона от равенството 2:2 с Манчестър Юнайтед в Лига Европа през февруари. Очакваше се той да се върне на терена за срещата с Реал Мадрид в Ла Лига през миналия месец, но възстановяването му се забави и той пропусна общо 11 мача за каталунците. Де Йонг не игра в четири срещи за испанския гранд.

"Педри ще ни помогне, а също и Френки. Те са много важни за отбора, въпреки че изиграхме добри мачове и без тях, коментира Шави. - В крайна сметка е важно да следваме плана си за даден мач. Представихме се добре без някои ключови състезатели. Педри комбинира отлично с Роберт Левандовски, така че завръщането му е добра новина".

"Имаме важно предимство в Ла Лига и трябва да се възползваме. Вината ще бъде наша, ако не успеем да спечелим титлата. За нас вече всеки мач е като финал. Ако победим Атлетико, ще ги елиминираме като съперник за трофея.

В добра ситуация сме, но не можем да се отпускаме. Чака ни труден двубой, защото Атлетико (Мадрид) е най-добрият отбор в първенството в момента", допълни легендата на "блаугранас". А ето как Шави пренаписа историята на Барселона с групата за дербито.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички