Мората се е договорил с изненадващ клуб от Серия А, въпреки че преподписва с Атлетико (Мадрид)


Мората се е договорил с изненадващ клуб от Серия А, въпреки че преподписва с Атлетико (Мадрид)
Снимка: Getty Images

3899 0

Бившият играч на Реал Мадрид и Челси Алваро Мората се е договорил с Рома, но Интер, Ювентус и Милан също се интересуват от испанския нападател, твърдят в Италия.  Мората по всяка вероятност ще се завърне в Серия А, въпреки че удължи договора си с Атлетико Мадрид.

Мората отново поглежда към Серия А

Отборът от Ла Лига скоро ще потвърдят удължаването на договора му до 2026 г., но според "La Gazzetta dello Sport" новата сделка включва освобождаваща клауза, която ще се промени от 20 милиона евро на 12 милиона евро.

Както Gazzetta, така и Corriere dello Sport съобщават, че Рома е предложил на Мората сделка от 4,5 милиона евро плюс 500 000 евро бонуси до юни 2027 г. Базираният в Рим вестник твърди, че Мората вече е приел офертата на Рома. Има обаче още клубове от Серия А, които се интересуват от испанеца. Ювентус, Интер и Милан наблюдават Алваро, особено предвид достъпната му клауза.

От друга страна, Ювентус би обмислил подписа му, ако Душан Влахович напусне в посока ПСЖ. Смята се, че Ромелу Лукаку е основната цел на "бианконерите", но неговият трансфер зависи от това колко скоро ПСЖ ще изпрати офертата си за Влахович. Ако се забави и междувременно Лукаку избере друг отбор, тогава Ювентус ще се опита да върне Мората отново в клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички