"Спрете преговорите"! Меси с ясно послание за бъдещето си - в Саудитска Арабия са бесни


"Спрете преговорите"! Меси с ясно послание за бъдещето си - в Саудитска Арабия са бесни
Снимка: GettyImages

40244 0

Бъдещето на Лионел Меси, което тъне в мистерия между три различни дестинации, от ден на ден става малко по-ясно. След като в понеделник сутрин, неговият баща беше забелязан в офисите на Барселона, тази вечер излезе нова информация, която може да е сериозна индикация за това какво решение ще вземе аржентинецът. 

Меси лично спрял напредналите преговори с Ал-Хилал 

Заради Мондиал 2030, в Саудитска Арабия не пестят средства за привличането на големи футболисти, за да увеличат популярността на спорта в страната, а освен това самите играчи стават посланици на Световното в страната. 

Контракти за по 200 милиона евро на година подписаха вече Кристиано Роналдо и Карим Бензема, а сходен е и контрактът, който Ал-Хилал е предложил на Меси. Сумата в информациите на медиите варира между 200 и 400 милиона евро на година и подписът е бил много близо. 

Goal Espana обаче информира в последните минути, че лично Лионел Меси е казал на своите представители да спрат преговорите с тима от Саудитска Арабия. Те са били в много напреднала фаза, като е трябвало само няколко детайла да бъдат "изчистени". Лео обаче е настоял преговорите да бъдат "замразени" до лятото на 2024 година. 

Саудитите са били шокирани от развоя и са били категорични, че офертата, която предлагат сега, ще бъде много по-различна година по-късно. Меси обаче е бил категоричен в позицията си и преговорите изглежда са прекратени. 

Индикация ли е това, че отива в Барселона? 

Ако информацията от Испания се окаже точна, това означава, че пред Меси има две алтернативи - Интер Маями и Барселона. Самият играч е изключително развълнуван от възможността да се завърне в Испания заедно със семейството си, но в същото време финансовата ситуация в Барселона е неясна. Затова и няма конкретно предложение към Меси (поне към настоящия момент). 

Фактът, че бащата на Меси се е срещнал с Жоан Лапорта тази сутрин обаче е достатъчен атестат, че шанс за преминаването му в Барселона има. 

Барселона е фаворит в момента за привличането на Лионел Меси

Освен това Меси така и не се сбогува с феновете на тима. През 2021 година се очакваше той да поднови договора си, но заради финансовата криза в Барселона това се оказа невъзможно. Това обаче стана ясно едва след края на сезона и нито Меси, нито феновете знаеха, че вече е изиграл последния си мач за тима. 

Дали ще видим един "последен танц" на Меси в Барселона? Ако зависи от Шави, Лионел ще играе в Барселона през следващия сезон. Сагата обаче продължава, макар и с малко повече яснота след днешния ден. 

Драмата около това какво ще се случи с аржентинеца не е единствената, която очакваме през това лято. Реал Мадрид ще прави революция в състава, в Англия отново ще бъдат изхарчени над 1 милиард евро, а европейските колоси искат да се подсилят сериозно за битката в Шампионска лига. Затова можете да следите всички трансферни слухове и новини в специалната секция в сайта на Sportlive.bg - Трансферна линия! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички