Ла Лига одобри финансовия план на Барселона, какво предстои, за да се завърне Меси?


Ла Лига одобри финансовия план на Барселона, какво предстои, за да се завърне Меси?
Снимка: Getty Images

4588 0

От Барселона са получили зелена светлина от Ла Лига за своя план за жизнеспособност, според множество информации в Испания. Каталунците бяха представили план на Ла Лига, за да покаже финансовата осъществимост зад плановете си да намалят сметката си за заплати, да се вместят в лимита на заплатите и да направят трансфери.

Одобрението на споменатия план ще позволи на Барселона да направи нови трансфери и да регистрира вече подписани договори, при условие че го следват.

Зелена светлина за Барселона

Според Матео Морето, Барселона може да регистрира тези нови сделки, като същевременно направи едно или две подписвания, включително това на Иниго Мартинес от Атлетик Билбао. Сред официално обявените от клуба са Серхи Роберто, Маркос Алонсо, Гави и Роналд Араухо. Смята се, че преговорите за договора на Алехандро Балде също продължават.

В крайна сметка Барселона обяви, че техният основен приоритет това лято е да върнат Лионел Меси обратно в клуба, след като беше потвърдено напускането му от Пари Сен Жермен. Въпреки това изглежда, че Blaugrana ще трябва да направи продажби на играчи, преди предложената сделка за Меси да може да получи зелена светлина.

Меси все още ще трябва да почака

Друг журналист - Жерар Ромеро,  също подкрепя информацията на Морето, което мнозина смятат за важна стъпка в летните планове на "блауграна". Остава да видим какви точно са условията на този план и по-специално точно колко пари ще трябва да направи/спести Барселона, за да направи оферта на Меси. Това е въпросът, който занимава много фенове на Барселона в момента.

В неделя президентът Жоан Лапорта призна, че смята, че подписването на Меси е "трудно", тъй като надпреварата за подписа му се нажежава. Независимо от това, независимо дали става въпрос за подпис с Меси или за укрепване на отбора другаде, това беше първото домино, което трябваше да падне пред Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички