Планът на Саудитска Арабия: Привличат световни шампиони и победители в Шампионска лига, разпределени в 5 отбора


Планът на Саудитска Арабия: Привличат световни шампиони и победители в Шампионска лига, разпределени в 5 отбора
Снимка: Getty Images

3593 0

Звездата на Реал Мадрид Лука Модрич и световният шампион с Франция Уго Лорис фигурират в списък с "повече от 10" футболни трансферни цели в Саудитска Арабия от най-високо ниво. Списъкът е воден от Лионел Меси и Карим Бензема, каза източник, близък до преговорите, предава АФП. Като французинът вече обяви раздялата си с Реал Мадрид.

Серхио Рамос, Жорди Алба, Серхио Бускетс, Н'Голо Канте, Анхел Ди Мария и Роберто Фирмино също са сред опитните победители от Световното първенство и Шампионска лига, които се подреждат за Саудитската професионална лига.

Последната информация идва, след като саудитски служители се летели до Париж и Мадрид, за да се опитат да сключат сделки съответно с Меси и Бензема. И по този начин да се присъединят към Кристиано Роналдо в богатото на петрол кралство.

Планът за привличане на световните звезди

Саудитските власти са "в контакт с повече от 10 играчи, много от които спечелиха Световното първенство или Шампионска лига, да се присъединят към саудитската лига през следващия сезон", каза източник, близък до преговорите.

Освен Меси, "списъкът включва Бензема, Рамос, Ди Мария, Модрич, Уго Лорис, Канте, Фирмино, Алба и Бускетс". "Освен че получават доста изгодни оферти, те ще играят в много конкурентна лига", като се добавя, че саудитците имат за цел да "сключат повечето сделки" преди началото на новия сезон на 11 август.

Най-големият износител на петрол в света вече е хвърлил стотици милиони в спортни сделки, включително подписването на Роналдо, Формула 1 и професионалната обиколка LIV Golf, предизвиквайки чести твърдения, че се показват правата на човека.

Саудитска Арабия, чийто съсед Катар беше домакин на Световното първенство миналата година, проучи възможностите за кандидатстване за състезанието, включително възможно домакинство на три континента с Египет и Гърция.

"Издигнете саудитските клубове"


Фондът за публични инвестиции на Саудитска Арабия, един от най-големите суверенни фондове в света, стои зад сделките за трансфери, а не отделни клубове. Ако играчите подпишат, те ще бъдат разделени между пет саудитски клуба: Ал Хилал, Ал Наср, Ал Шабаб, Ал Итихад и Ал Ахли, добавиха източниците. Както е известно, Карим Бензема вече напусна Реал Мадрид и е въпрос на време да бъде обявен официално в един от тези клубове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички