Специална клауза в договора на Шаби Алонсо го "изстрелва" към Реал, Ливърпул или Байерн?


Специална клауза в договора на Шаби Алонсо го "изстрелва" към Реал, Ливърпул или Байерн?
Снимка: GettyImages

2574 0

Един от най-талантливите млади мениджъри - Шаби Алонсо, който е начело на Байер Леверкузен, се радва на голям интерес от Реал Мадрид и е спряган за наследник на Карло Анчелоти на "Сантяго Бернабеу", а евентуалното му акостиране в испанската столица може да се случи много по-лесно от очакваното.

Специална клауза

Алонсо има специална клауза в договора си, която ще му позволи да напусне Байер Леверкузен, ако някой от трите му бивши клуба направи оферта за него. Това твърди "Sport BILD", който посочва Реал Мадрид, Ливърпул и Байерн Мюнхен като клубовете, споменати в договора.

Предполага се, че в Леверкузен са взели това решение, за да успокоят испанския тактик. Те вярват, че той ще ги изведе до успеха, като в момента германският клуб е начело в таблицата на Бундеслигата с 19 точки от седем мача.

Шавб Алонсо прекара по пет години съответно в Ливърпул и Реал Мадрид като играч, преди да се присъедини към Байерн Мюнхен през 2014 г. Той окачи бутонките след три сезона с германския гранд.

41-годишният  мениджър започната кариерата си, като прекара една година в Реал Мадрид като треньор на младежите, докато не напусна, за да поеме Реал Сосиедад "Б" през 2019-а. След три години в баския клуб, той се присъедини към Леверкузен като старши треньор през октомври 2022-а г.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Тиери Анри посочи защо Джуд Белингам е перфектен за Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички