Тиери Анри: Защо Белингам е перфектен за Реал Мадрид? Заради тактиката


Тиери Анри: Защо Белингам е перфектен за Реал Мадрид? Заради тактиката
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

7988 0

Френската легенда и настоящ селекционер на Франция до 21 години Тиери Анри направи своя анализ на доста актуални футболни теми пред "L'Éqiupe", а една от тях бе вдъхновяващото представяне на Джуд Белингам в Реал Мадрид.

Анализирайки въздействието на тактиката на треньорите за играчите, Анри не се поколеба да използва като пример силния старт на Джуд Белингам от пристигането му в мадридския клуб.

Идеалното вписване на Белингам

Англичанинът, който се вписа идеално в новата игрова система на Анчелоти, стартира на нивото на Кристиано Роналдо на "Бернабеу", а французинът отлично знае какви са причините за това.

"Трудно е да се подрежат крилата на инстинктивен играч. Трябва да го оставите да изрази себе си с инстинкта си, но поддържайки структурата на отбора. Защо мислите, че Белингам се изразява добре в Реал Мадрид? Защото тактиката му позволява това. Трима полузащитници му дават стабилност отзад , а нападателите пред него тичат и отварят пространства, давайки му време да тича с топката", заяви той. А Белингам има амбициозни цели не само с Реал Мадрид, но и с националния отбор на Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички