"Всички сме разочаровани": Хауърд Уеб се произнесе след Тотнъм - Ливърпул


"Всички сме разочаровани": Хауърд Уеб се произнесе след Тотнъм - Ливърпул
Снимка: Getty Images

4714 0

Шефът на съдийската комисия на Острова - Хауърд Уеб, говори за отменения гол на Ливърпул срещу Тотнъм и призна, че никой не е по-разочарован от решението на ВАР в случая от самия орган PGMOL.

Коментарът на Уеб

В интервю пред Майкъл Оуен за "Sky Sports", Уеб заяви, че липсата на концентрация е довела до "човешката грешка" при използването на ВАР в мача Тотнъм срещу Ливърпул. Той добави, че е негова работа да гарантира, че подобни грешки няма да се случват в бъдеще.

"Предприехме необичайната стъпка да пуснем аудиото от тази ситуация малко след като се случи. Искахме да покажем на всички това, което много бързо ни стана ясно, че е значителна човешка грешка и загуба на концентрация. Всички сме разочаровани, че системата ВАР не се намеси, за да поправи явната грешка, която видяхме на терена с отмяната на гола", сподели Уеб.

"Никой не е по-разочарован от самите рефери. Те се гордеят с работата си, искат да окажат положително влияние върху играта, но в тази ситуация не беше така. Разбира се, без ВАР този отменен гол пак щеше да бъде отменен гол, но ВАР съществува, за да се намеси. Така че, разбира се, сме разочаровани. Нашата работа сега е да се опитаме да разберем какво се е случило и какво можем да направим, за да предотвратим подобно нещо да се случи отново в бъдеще", добави още бившият арбитър.

Ощетеният Ливърпул излезе с изявление срещу решението и заяви, че обмисля какви допълнителни стъпки може да предприеме. Дарън Ингланд, длъжностното лице, което не съобщи правилно решението във ВАР стаята, е отстранен от мачовете на мърсисайдци в близкото бъдеще.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички