Спортният министър и Емилио Бутрагеньо обсъдиха бъдещите планове на Фондация „Реал Мадрид“ в България


Спортният министър и Емилио Бутрагеньо обсъдиха бъдещите планове на Фондация „Реал Мадрид“ в България
Снимка: ММС

972 0

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев проведе среща с легендата на Реал Мадрид  Емилио Бутрагеньо и делегация от Фондация “Реал Мадрид”. Илиев и Бутрагеньо обсъдиха дейността на фондацията у нас и бъдещите планове за нейното развитие на територията на страната.

През 2016 г. във Видин бе открито спортно училище към фондацията, чиято основна цел е да се интегрират деца в неравностойно положение и чрез футбола да им бъдат създадени условия за по-добро бъдеще. Бутрагеньо подчерта, че Фондация „Реал Мадрид“ планира да открие втора школа в България, която ще се намира в близост до София.

За да бъде подпомогнато бъдещото развитие на училището във Видин и дейността на фондацията, бе организиран благотворителен търг с ексклузивни артикули на клуба с колекционерска стойност, подкрепен от ММС.

Ценя високо Вашите инициативи, които развивате не само в България, но и в целия свят. Спортът е много силно социално оръжие и има ключова роля при изграждането на личностни качества и ценности“, каза министърът на младежта и спорта.

Илиев акцентира, че чрез постиженията в спорта децата имат възможност да покажат своите умения пред света и да изпитат удовлетворение от положените усилия.

На срещата присъства също Николина Ангелкова, почетен председател на Фондация „Приятели на спорта“, която е партньор на Фондация „Реал Мадрид“ и подпомага осъществяването на дейността й в България. Ангелкова изказа благодарността си към екипа на ММС за оказаната подкрепа

ВИЖТЕ ОЩЕ: Министър Илиев даде школата на Стоичков като пример на цяла България

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички