1 победа в 8 мача: Ливърпул пак не се справи с Брайтън в специален ден за Клоп (ВИДЕО)


1 победа в 8 мача: Ливърпул пак не се справи с Брайтън в специален ден за Клоп (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2908 0

Ливърпул записа втори пореден мач без победа във Висшата лига на Англия. След като в предишния кръг мърсисайдци загубиха от Тотнъм, сега те завършиха при равен резултат 2:2 с друг тим от челото - Брайтън.

Така отборът остава със само 1 победа в последните 8 мача срещу "чайките" във всички турнири (3 загуби и 4 равенства). Ливърпул не успя да зарадва своя мениджър Юрген Клоп, който днес празнува 8 години, откакто пое отбора.

След този резултат Ливърпул е със 17 точки от 8 мача, като рискува да бъде изпреварен от Арсенал, ако "артилеристите" избегнат загубата от Манчестър Сити. "Гражданите" пък могат да се откъснат от мърсисайдци на 4 пункта. Брайтън остава с точка пасив от днешния си опонент.

Два гола на Мохамед Салах (40' и 45+1') не бяха достатъчни за победата. Неговите попадения обърнаха развоя, слд като в 20-ата минута домакините бяха повели чрез Адингра. Първият гол на египтянина бе след асистенция на Нунес, а вторият - от дузпа.

Любопитен факт е, че вече всички 5 асистенции на Нунес във Висшата лига са към Салах. Няма играч с повече асистенции в историята на първенството, всички от които да са към само един футболист.

Салах пък вече е директно замесен в 14 гола (от 13 мача - 8 гола и 6 асистенции) срещу Брайтън във Висшата лига. Няма по-удобна жертва за него в първенството, като единствено срещу Манчестър Юнайтед е замесен в същия брой (14).

Все пак след някои ключови пропуски през второто полувреме, един от които много сериозен на празна врата от Гравенберх, който прати топката в гредата, Ливърпул бе наказан. Дънк засече пропусната от Робъртсън центрирана топка в 78-ата минута, а до края мърсисайдци не успяха да поведат отново.

Предстои пауза за мачовете на националните отбори. След нея първото изпитание за Юрген Клоп и компания е градско дерби с Евертън на "Анфийлд" (21.10). Брайтън пък се завръща с не по-малко тежък сблъсък - срещу Манчестър Сити (21.10).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първите опасности бяха пред вратата на Алисон. До тях се стигна след две центрирания от ъглови удари. И в двата случая се стигна до разбъркване и опити за изстрели, които бяха блокирани ключово. 

20' - 1:0! Натискът на домакините продължи и това даде резултат. Ван Дайк сбърка подаване, Адингра пресече и стреля по земя в опразнената от Алисон половина от вратата, за да вкара извън наказателното поле.

Натискът на Брайтън продължи и последваха още няколко опасности пред Алисон, включително и удар от средна дистанция, който мина на сантиметри от страничния стълб.

В 38-ата минута домакините получиха отличен шанс за още един гол, получавайки фал на дъгата на наказателното поле. Дънк и Марч застанаха зад топката, а с изпълнението се нае първият, но топката се спря в стената. Атаката обаче продължи, а опит на Адингра за центриране почти изненада фатално Алисон.

40' - 1:1! Въпреки показано на терена от двата отбора - Ливърпул вкара и изравни. Грешка при изнасянето от Дънк, бърза размяна на подавания, за да може накрая Салах да се окаже в стрелкова позиция в наказателното поле и да вкара покрай вратаря.

Малко преди да изтече редовното време от първата част домакините направиха нова грешка в наказателното си поле. Това доведе и до задържане на Собослай в наказателното поле, след което Антъни Тейлър отсъди дузпа.

45' - 1:2! С изпълнението се нае Мохамед Салах, който не сбърка, а вратарят остана посредата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още на старта на втората част Адингра бе изведен чудесно в наказателното поле, а след добри действия си осигури ситуация сам срещу Алисон. Неговият удар обаче бе отразен от бразилския страж.

В 55-ата минута едно от новите попълнения Гравенберх се отличи с огромен пропуск за Ливърпул. Той бе намерен на втора греда непокрит и не уцели опразнената врата, като прати топката в напречната греда.

След още един пропуск на Гравенберх и Луис Диас пропиля страхотен шанс. Макар и леко встрани от вратата, той бе в наказателното поле на нелоша позиция и отправи силен удар, но топката мина встрани от вратата.

Секунди след това "чайките" също пропиляха шанс. След разбъркване в наказателното поле Митома можеше да вкара, но там отбраната на Ливърпул се справи. В ситуацията обаче кракът на Митома бе закачен, а след това след рикошет в тялото на Ван Дайк топката се отклони и в ръката му. Гостите поискаха дузпа, но контактът бе твърде лек, а играта с ръка дойде след рикошет в тялото, като ситуацията бе подмината.

78' - 2:2! Резултатът бе изравнен. Марч центрира от фал, а Робъртсън се размина лошо с топката. Тя мина зад бърба му, където бе необезпокояван Дънк. Играчът на домакините нямаше проблем да я запрати в мрежата от непосредствена дистанция.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

И двата отбора имат доста проблеми с контузени футболисти. Стефан Байчетич, Диого Жота, Къртис Джоунс, Тиаго и Келъхър са аут за Ливърпул, докато Коди Гакпо имаше леки проблеми.

Еступинян, Енсисо и Модер пък са аут за "чайките", докато Лампти и бившите играчи на мърсисайдци - Джеймс Милнър и Адам Лалана, бяха до последно под въпрос.

Ливърпул е в серия от три поредни мача без победа срещу този съперник в официални мачове, като неизменно губи последните два. Нещо повече - мърсисайдци имат само един успех в последните 7 срещи с Брайтън (3 загуби и 3 равенства).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички