След провала с Лионел Меси: Шави поясни 5-те трансферни приоритета на Барселона


След провала с Лионел Меси: Шави поясни 5-те трансферни приоритета на Барселона
Снимка: Getty Images

6061 0

Наставникът на Барселона - Шави, се изказа по темата за проваления трансфер на Лионел Меси обратно на "Камп Ноу" пред известния испански журналист Жерар Морено. В същото време обаче той сподели и плановете на каталунския клуб за близкото бъдеще.

5-те приоритета на Барселона

В интервюто Шави сподели към какви футболисти ще се насочи управата на "блаугранас" през настоящия трансферен прозорец. Испанският специалист бе категоричен, че каталунците ще търсят заместник на Серхио Бускетс + още един полузащитник, към това той прибави нуждата от втори нападател, ляво крило и десен бек.

Има ли нужда Барселона от футболисти на тези позиции?

Мнозина вярват, че липсата на Бускетс трябва да бъде запълнена по някакъв начин. Барселона разполага с отлично ядро в полузащитата си - съставено от Гави, Педри и Френки де Йонг, но и тримата футболисти трябва да покажат, че са способни да се превърнат в лидери.

През изминалата кампания Шави доста често експериментираше със своята защита, слагайки централни защитници като Жул Кунде и Роналд Араухо на десния бек, тъй като контузии измъчваха Серхи Роберто и Алехандро Балде през по-голямата част от сезона. Опитите на Шави се получиха, но със сигурност нов десен бек би означавал повече стабилност в отбрана.

В нападение така и не бе намерена качествена алтернатива на Роберт Левандовски. Шави нямаше друга опция на полякът, който спечели голмайсторския приз в Ла Лига, а опитите с Феран Торес в центъра на нападението не донесоха нужния резултат.

Светкавичната реакция на Барселона след провала с Лионел Меси също стана повод на редица дебати и мнения. Каталунците разказаха повече за преговорите между двете страни (подробности четете на линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички