Барселона реагира светкавично след проваленото завръщане на Лионел Меси


Барселона реагира светкавично след проваленото завръщане на Лионел Меси
Снимка: Getty Images

6125 0

Ръководството на Барселона излезе със светкавична позиция относно трансфера на Лионел Меси в Интер (Маями). Каталунците до последно се надяваха, че имат шанс да си върнат легендарния №10, особено след като той отказа категорично траснфер в Саудитска Арабия, но в крайна сметка аржентинецът избра да премине в САЩ

Каква е истината за проваления трансфер на Меси в Барселона? 

На сайта на клуба се появи съобщение скоро след обявлението, че Меси се мести във Флорида. В него от клуба съобщават, че са имали конкретна оферта към Лео, но самият футболист е искал да премине в САЩ, за да "избяга" от напрежението, на което е подложен в последните години. 

Ето и какво гласи съобщението на клуба: 

"В понеделник, Жорже Меси каза на Жоан Лапорта за решението на Лео да премине в Маями, въпреки че имаше конкретно предложение от Барселона, след като имаше желание от страна на играча отново да носи екипа на Барселона. 

Лапорта разбра и уважи решението, направено от Меси, да играе в лига, далеч от големия фокус и напрежението, на което е подложен играчът в последните години. 

И Лапорта, и Жорже Меси, са взели решение да работят заедно, за да организират невероятно посвещение от Барселона към играч, който е бил, е и винаги ще бъде обичан от Барса", се казва в съобщението. 

Очаква се да бъде организиран приятелски двубой, в който Меси да има възможността да се сбогува с феновете на Барселона на терена - нещо, което не можа да направи през 2021 година, когато изненадващо се оказа, че "блауграна" няма финансовия ресурс да задържи Меси в състава си. 

Решението да отиде в Маями

Самият Лео даде обширно интервю за "Мундо Депортиво", в което обясни надълго и нашироко причините да премине в Интер, както и да откаже да играе срещу близо 400 милиона евро на година в Саудитска Арабия. 

Оказва се, че престоят в Париж се е отразил негативно на семейните му взаимоотношения и трансферът в Маями е направен именно с тази мисъл - какво още е наклонило везните в полза на Интер вижте в интервюто на Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички