Шави разкри причината за позорната загуба от Райо Валекано и отправи призив към играчите


Шави разкри причината за позорната загуба от Райо Валекано и отправи призив към играчите
Снимка: Getty Images

1835 0

Наставникът на Барселона Шави Ернандес очаквано бе бесен и разочарован след снощната шокираща загуба с 0:1 от Райо Валекано насред „Камп Ноу“ в мач от Ла Лига. Позорното поражение уби напълно мечтите на „каталунците“ да се борят до последно за титлата в Испания. Дори „блаугранас“ продължават треперят и за мястото си в Топ 4, което гарантира участие в Шампионската лига.

"Не показахме необходимия характер, макар че заслужавахме повече. Не казвам, че съвсем ни е липсвал, но е необходимо да започваме по-добре мачовете си. Топката така и не влизаше във вратата, просто не искаше. Случи се същото като в мача с Кадис",  коментира Шави.

"Сега сме в сложна ситуация. Все още сме в зона Шампионска лига, но усложнихме  положението си. През ноември бяхме девети в класирането. Имаме и хора в лазарета. Разбирам, че за играчите не е толкова ентусиазиращо и мотивиращо да се борят за второто място, но ние трябва да сме в Шампионската лига", продължи той.

Специалистът подчерта и с какво проблеми се налагаше да се сблъсква постоянно Барселона.

"Имахме много футболисти с травми, икономическите проблеми - сблъскахме се с всичко. В момента е нужно да си починем и да започнем да мислим за предстоящия мач с Майорка", допълни Шави.

А ето кого наскоро той даде за пример в съблекалнята на отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички