Барселона с ново шокиращо поражение на "Камп Ноу"


Барселона с ново шокиращо поражение на "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images

5714 0

Испанският гранд Барселона записа ново шокиращо поражение на митичния "Камп Ноу", след като отстъпи на тима на Райо Валекано с 0:1 в мач от 21-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Алваро Гарсия в самото начало, а след това цял мач каталунците така и не намериха път към вратата на Райо.

След само седем минути игра на "Камп Ноу" гостите стигнаха до попадение във вратата на Барселона. Хубав извеждащ пас намери Алваро Гарсия, който овладя и успя да нанесе удар, който порази вратата на Марк-Андре тер Щеген - 0:1!

В 25-ата минута удар на Жорди Алба срещна гредата на вратата на Райо. Малко по-късно Гави се свлече в пеналтерията, но съдията не видя основания за отсъждане на дузпа. В края на полувремето пък мощен удар на Гави разтресе гредата, а при добавката Феран вкара, но бе в засада.

През втората част Барселона не подобри особено играта си. Каталунците контролираха топката, но не създаваха достатъчно добри шансове за отбелязване на попадение. "Блаугранас" твърде рядко намираха и очертанията на вратата, като повечето удари излизаха в аут.

Около 70-ата минута Барса имаше претенции за дузпа след съмнения за игра с ръка на противников играч в наказателното поле на Райо, но съдията не видя подобно нещо. В самия край на мача страстите взеха връх и главният арбитър бе принуден да покаже няколко картона, сред които и червен - резервата Андони Ираола, който не бе в игра, бе изгонен.

В рамките на само 10 дни Барселона три пъти губи на "Камп Ноу" - отпадна от Лига Европа след загуба от Айнтрахт, отстъпи на Кадис с 0:1 и сега отново губи с 0:1 на домашен терен.

В класирането каталунците заемат второ място с 63 пункта, колкото има и третият Севиля, който е с по-лоша голова разлика. Реал Мадрид е лидер с 15 точки преднина 5 кръга преди края и още в следващия кръг може да подпечата титлата. Райо пък се изкачи до 11-о място с 40 пункта.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Дест, Араухо, Ерик Гарсия, Алба, Бускетс, Де Йонг, Гави, Дембеле, Обамеянг, Феран Торес

Райо Валекано: Димитриевски, Балиу, Мараш, Катена, Ф. Гарсия, Валентин, Комесаня, Лопес, Иси, А. Гарсия, Нтека

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Каталунците са на второ място във временното класиране с актив от 63 точки след 32 изиграни мача. Гостите пък заемат 14-а позиция със сбор от 37 пункта при същия брой изиграни срещи. 

През изминалата седмица тимът на Шави Ернандес прекъсна негативната си серия от две поредни загуби и се върна на победния път при гостуването на Реал Сосиедад (1:0). Райо също сложи край на лош период (12 мача без победа) и срази Еспаньол в Каталуния с 1:0.

Любопитно е да се отбележи, че първата среща между тези два отбора от есенния дял на първенството (27 октомври) завърши 1:0 за Райо Валекано, а тогава треньор на Барса все още бе Роналд Куман (Мемфис Депай бе профукал дузпа в 72-ата минута!).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички