Шави недоумява защо червеният картон на Винисиус беше отменен


Шави недоумява защо червеният картон на Винисиус беше отменен
Снимка: Getty Images

1476 0

Треньорът на Барселона Шави Ернандес остана изненадан от решението на Кралската испанска футболна федерация да отмени червения картон на Винисиус от Реал Мадрид, който той получи в мача срещу Валенсия от 35-ия кръг на Ла Лига.

Бразилецът беше изгонен за удар с ръка в лицето на Уго Дуро от съперниковия тим. Реферът Рикардо Де Бургос Бенгоечеа показа червен картон на крилото след преглед на видеоповторение. Отговорникът за ВАР Иглесиас Вилянуева обаче показа на съдията само момента на удара, пропускайки частта, в която Дуро държи Винисиус за врата. Видеоасистентът беше уволнен от работа.

"За прояви на расизъм и обиди трябва да се наказва, но действията на терена са нещо друго. Безспорно, агресия имаше и съм изненадан, че те отмениха червения картон. Едното няма нищо общо с другото", заяви Шави, цитиран от "Marca".

Kaкто е известно, звездата на Реал Мадрид заяви, че през целия мач е бил подлаган на расистки обиди и провокации от феновете на "прилепите". По-рано по този повод Шави подкрепи Винисиус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички