Шави подкрепи Винисиус: Мачът трябваше да бъде спрян, време е да кажем: "Стига"!


Шави подкрепи Винисиус: Мачът трябваше да бъде спрян, време е да кажем: "Стига"!
Снимка: Getty Images

2749 0

Треньорът на Барселона Шави Ернандес най-сетне зае някаква позиция относно евентуалното завръщане на Лео Меси в клуба, макар и с много предпазни мерки, тъй като подписването му е все още далечно. 

Операция "завръщането на Меси"

"Все още нищо не е ясно, зависи от много неща. Малко повече мога да кажа, той е грандиозен футболист, имам приятелство с него и ще видим дали ще стане или не, зависи много от неговите намерения", заяви Шави преди двубоя с Валядолид.  Треньорът на Барса горещо желае завръщането на аржентинския световен първенец и не крие това, въпреки че знае сложността на операцията по сделката.

Призив към Ла Лига след случая с Винисиус

Шави също взе страна и се обяви против епизода на расизъм, който Винисиус преживя в неделя на "Местая" във Валенсия. Треньорът смята, че футболът трябва да каже стига и да приложи строги мерки, за да не се повтарят подобни ситуации.

"Жалко, че тези неща се случват през 2023 г. Няма клубни емблеми или цветове, когато става въпрос за това. Става дума за хора и ние трябва да осъдим всеки акт като този, който се случи на "Местая" с Винисиус“, каза Шави на пресконференция, предполагайки, че решението е да се спрат мачовете.

"Мисля, че мачовете трябва да бъдат спрени. Става прието хората да те обиждат в света на футбола. Време е да спрем всичко това, да кажем: "стига". Ако има обида, не играеш .. Не е нужно да търпя всякакви обиди в работното си време. Винаги съм мислил това и сега, когато съм треньор на Барса, мога да го кажа ясно". След поредната брутална атака срещу Винисиус дори може да напусне Реал Мадрид, поне такива твърдения се появиха в последните часове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички