Карло Анчелоти каза дали Винисиус Жуниор ще напусне Испания и разкри, че бразилецът не тренира с Реал Мадрид


Карло Анчелоти каза дали Винисиус Жуниор ще напусне Испания и разкри, че бразилецът не тренира с Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

12711 0

Старши треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, даде пресконференция преди утрешното (24 май, 20:30 часа) домакинство на Райо Валекано от 36-ия кръг на Ла Лига.

Логично, голяма част от нея премина във въпроси за Винисиус Жуниор, а първият от тях бе дали е вярно, че обмисля да напусне отбора и като цяло Испания, тъй като е огорчен от проявите на расизъм. Ето го и категоричния отговор на Татко Карло по темата:

"Винисиус НЕ мисли за напускане. Той обича Реал Мадрид! Иска да успее тук и знае, че този клуб е неговото бъдеще. Той иска да играе за Реал Мадрид!".

Опитният специалист допълни още, че бразилецът не тренира със съотборниците си, тъй като изпитва болка в коляното:

"Притеснени сме от това, което се случи, точно както всички останали. Все пак, това може да се окаже добра възможност да се предприемат стъпки, за да се подобри ситуацията в това отношение. Вини е много разстроен! Той не тренира днес, защото изпитваше някакъв дискомфорт в коляното, а и ние чакаме да научим какво ще бъде наказанието му (б.р. - за червения картон срещу Валенсия). Тогава пък ще можем да отворим съвсем друга тема", продължи Анчелоти.

"Защо позволяваме обидите да стават нещо нормално във футбола? Казаха ми, че феновете са му викали "глупак", а не "маймуна". Но това също е обидно, дори да не е на расистка основа. Уморихме се да ни обиждат всеки ден. Чували сме неща като "к*чи син, дано родителите ти да умрат"... Това не е война - това е спорт и сега имаме шанса да спрем всичко това. Надявам се отговорните институции да действат решително!", изрази надеждите си наставникът на Кралския клуб.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - В Испания започнаха да режат глави заради Винисиус: Шест паднаха!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички