Шави: Не знам за Реал, но ние се грижим за историята на клуба


Шави: Не знам за Реал, но ние се грижим за историята на клуба
Снимка: Getty Images

4220 0

Шави Ернандес излезе на традиционната пресконференция преди реванша от Лига Европа с Айнтрахт Франкфурт, като, освен че определи отбора си като "най-сложния отбор в света", не изпусна възможността да се заяде с вечния враг от Мадрид.

"Реал Мадрид не игра добре и се класира? Ние от Барселона се грижим за историята на отбора. Когато Кройф стана част от клуба, постави някои основи, които важат и до днес. Една от тях е да играем винаги добре. Не знам как е в Реал, но ние държим винаги да бъдем на ниво".

Каталунският отбор бе определен като "най-сложния тим" по подобни причини – изискванията към играчите са високи и от тях винаги се очаква да побеждават. Именно и заради това някои звезди не успяват да се климатизират към условията, въпреки потенциала и възможностите им.

Барса ще посрещне Айнтрахт Франкфурт този четвъртък в реванша от четвъртфиналите на Лига Европа. В първата среща двата отбора не успяха да се победят, но си размениха по един гол и куп положения. Шави успя да съживи "блаугранас" и да изведе тима до втора позиция, след като незадоволителното представяне на Роналд Куман начело срина "лос кулес" до деветата позиция.

В крайна сметка испанците могат да се борят единствено за трофея в Лига Европа през този сезон, като специалистът е оптимист за реванша с германците. Все пак той заяви, че една минимална победа никога не е достатъчна, дори и да гарантира място на полуфиналите.

Ето кой е един от набелязаните футболисти, с които Шави ще опита да продължи възхода на Барселона! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички