Жоан Лапорта отправи "топли думи" към Жерар Пике и разкри от колко време са се водили разговорите


Жоан Лапорта отправи "топли думи" към Жерар Пике и разкри от колко време са се водили разговорите
Снимка: Getty Images

2053 0

В четвъртък вечер (3 ноември) защитникът на Барселона Жерар Пике изненада футболния свят с решението си да сложи край на активната си кариера.

В специално видео, той обяви, че домакинството срещу Алмерия от 13-ия кръг на Ла Лига (5 ноември, 22:00 ч.) ще бъде последният му мач на "Камп Ноу".

Оказа се обаче, че изненадата като че ли не бе само сред феновете, а и сред ръководството на испанския гранд, който не реагира веднага, а чак часове по-късно се появи официално изявление от страна на президента Жоан Лапорта, който се изказа ласково за бранителя пред "BarcaTV":

"Пике е част от емблемата на Барселона, той постигна всичко с този клуб. Той винаги ще си остане икона за феновете. В продължение на 25 години бе свързан с Барса. За мен бе чест да имам играч като него", заяви босът на каталунците и допълни:

"Пике разбира ситуацията по отношение на финансовия феърплей и е готов да помогне на клуба. Споразумението е в процес на финализиране. Неговото оттегляне е нещо, за което говорехме през последните 3 месеца, но решихме да го оставим той да вземе окончателното решение".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички