Шави е оптимист за Лионел Меси, вече планира как ще го включи в състава за новия сезон


Шави е оптимист за Лионел Меси, вече планира как ще го включи в състава за новия сезон
Снимка: Getty Images

2303 0

От Барселона силно се надяват да си върнат Лионел Меси чрез свободен трансфер това лято.  А опитите им да привлекат клубната легенда обратно на "Камп Ноу" вече са много повече от обикновени изказвания в медиите.

Барселона преследва Меси по три линии

Според каталунския ежедневник Mundo Deportivo Барса преследва завръщането на Лионел Меси по три начина. Първо, има контакт между президента на клуба Жоан Лапорта и Хорхе Меси, бащата и агент на нападателя на Пари Сен Жермен. Второ, както каталунският вестник Diario Ara съобщи по-рано, бившият зет на Лапорта, Алехандро Ечевария, играе важна роля в офанзивата на Барса към Меси.

И трето, клубът очаква своя наставник Шави Ернандес да помогне да убеди 35-годишния играч да се присъедини отново. Шави, който игра заедно с Меси в Барса повече от десетилетие, има отлични отношения с капитана на Аржентина.

Шави вече търси мястото на Меси в състава си

Нарастващият оптимизъм на Шави, че Меси ще се завърне в Барса, е толкова голям, че името на звездата вече се появява в дискусиите за планиране на отбора за следващия сезон. Шави си представя Меси в креативната роля на халф. Миналото лято треньорът искаше да привлече Бернардо Силва от Манчестър Сити като допълнителен човек в халфовата линия, за да помогне на Педри в надграждащата игра на Барса. Сега обаче Меси е на дневен ред.

Тази седмица радиостанцията Catalunya Ràdio разкри, че играчите на Барса са реагирали положително, когато са чули за потенциално завръщане на Меси. Индикация, че той ще се радва на плавно повторно интегриране в съблекалнята. Меси ще има близък съюзник в лицето на добрия си приятел Серхио Бускетс, който може да бъде убеден да остане в клуба след лятото, ако има възможност да работи отново с бившия си съотборник в Барса.

Какви други опции има Меси?

Междувременно Меси разглежда и другите опции, които има пред себе си. Световният шампион, чийто договор с ПСЖ изтича през юни, получи предложение за удължаване от шампионите в Лига 1. Освен това той има предложение за огромна заплата да отиде в Саудитска Арабия, а има оферта и от МЛС. Очаква се Меси да избере от тези четири възможности.

Самият Шави обаче все още отказва публично да изрази оптимизма си и е доста сдържан в коментарите за Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички