Шави с куп признания за Меси и Барселона, направи сравнение и с Джордан


Шави с куп признания за Меси и Барселона, направи сравнение и с Джордан
Снимка: Getty Images

3168 0

Старши треньорът на Барселона - Шави, бе повече от подробен по адрес на абсолютната легенда на световния футбол - Лионел Меси. Испанецът бе подложен на куп въпроси около аржентинеца по време на пресконференция преди визитата на каталунците на Елче.

Срещата от Ла Лига между двата тима е в събота вечер от 22:00 часа българско време, а срещата ще може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg!

Наставникът на "блаугранас" също потвърди за връзка между двете страни около евентуалното завръщане на нападателя на "Камп Ноу", но той бе категоричен, че сега не е правилният момент да бъде обсъждана темата с Меси.

Мнението на Шави за всичко случващо се около Лионел Меси

"Не е сега моментът да говорим за завръщането на Меси. Говоря често с него, приятели сме. Но за доброто на Лео, клуба и отбора, сега не е моментът. Това е тема, с която се занимаваме. Тук е неговият дом. Това е клубът на живота му, той е най-добрият играч в историята на футбола, но мисля, че не е моментът да говоря за това. Остава ни месец до възможността да спечелим две титли.

Завръщането на Меси не зависи от мен. Зависи какво иска да направи той. Лео е направил всичко, спечелил е всичко във футбола и всичко зависи от щастието му. Ако той реши, че иска да се върне, ние ще го изслушаме и аз ще бъда първият, който ще го приеме тук.

С Лапорта не сме говорили за следващия сезон. Ние сме много фокусирани върху спечелването на трофеи. Цяла година говорихме за спечелване на титли, а сега ме питате за трансфери. Ще видим какво желание има Лео и тогава ще видим. Но наистина мисля, че правим лоша услуга на Меси, отбора и клуба, ако започнем да говорим за това сега. Би било невероятно, ако в ерата след Меси сме на крачка от спечелването на трофеи. Това е нашият успех.

Разбира се, че съм влюбен в Лео. Не го разбирайте погрешно (смее се), но разбира се, че е така. Знам величината на футболиста, който е той. Всички искат да видят последния танц на Лео, като този на Майкъл Джордан. Най-хубавото е, че феновете са развълнувани. А най-добрият показател е "Камп Ноу", коментира Шави пред медиите.

Вижте кои може да пострадат от високите заплати в Барселона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички