Легенда на Реал Мадрид и съотборник: Кои са най-пострадалите от величието на Лео Меси вратари?


Легенда на Реал Мадрид и съотборник: Кои са най-пострадалите от величието на Лео Меси вратари?
Снимка: GettyImages

4266 0

Една от най-големите легенди в историята на футбола - Лео Меси, е наказвал безброй вратари и отбори през величествената си кариера. Аржентинската суперзвезда съвсем наскоро реализира своя гол номер 800, кой от кой по-хубав и важен.

Меси, който бележи попадение след попадение, записвайки рекорден брой асистенции вече близо 2 десетилетия за Барселона, ПСЖ и Аржентина, има на сметката си 803 гола в 1018 мача или средно 0,78 успешни шутове на двубой. 672 от тях осъществява с фланелката на каталунците (в 778 срещи), 102 за националния тим (174 мача) и 29 за парижани (в 66 дуели). По-рано през седмицата той записа и гол номер 100 с "гаучосите", след като реализира хеттрик в приятелски мач срещу Кюрасао.

Кои обаче са най-пострадалите от величието на Меси вратари?

В кариерата си до момента аржентинецът се е изправял срещу 332-ма различни вратари. 97 от тях могат да се похвалят със страхотното постижение да не вадят топката, идваща от крака на Меси от мрежата си.

Легенда на Реал Мадрид сред потърпевшите 

Сред останалите 235-а, допуснали поне 1 попадение от легендарния голмайстор, стражът на Селта Виго - Диего Алвеш, оглавява класацията за най-наказван такъв от бившия ас на Барселона. Той допуска стряскащите 21 гола в едва 17 мача срещу нападателя.

Друго любопитно име в списъка е легендата на Реал Мадрид Икер Касияс. Двете величия са се изправяли един срещу друг в редица дербита между каталунците и "лос бланкос". Меси обаче взима превес в битката помежду им с 18 попадения срещу 8 сухи мрежи.

Приятелски огън

Друг, също изключително интересен факт е, че бившият съотборник на Лео - Клаудио Браво, стои високо в таблицата. Чилийският страж споделяше една съблекалня с голмайстора в продължение на 3 години. Въпреки това, Меси не го пожалва и опъва мрежата му 15 от 20 пъти, когато двамата излизат един срещу друг.

Кой е най-голямата пречка на Меси?

Легендата на Интер - Жулио Сезар, пък е от другата страна на "палачинката". Той се изправя очи в очи с аржентинеца 5 пъти и в нито един от тях не допуска да бъде преодолян от именития си съперник. Това е и най-успешният страж, застанал на пътя на Лео Меси.

Междувременно, в Барселона вече не крият, че искат Меси отново да къса мрежите на съперниците на каталунците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички