Шампионът е на колене: Реал Мадрид сдаде върха след шокираща първа загуба в Ла Лига (ВИДЕО)


Шампионът е на колене: Реал Мадрид сдаде върха след шокираща първа загуба в Ла Лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6509 0

Испанският шампион Реал Мадрид допусна първа загуба през новия сезон в Ла Лига, след като отстъпи на Райо Валекано с 3:2 като гост в мач от 13-ия кръг на испанското първенство. Във втори пореден мач "кралете" не успяха да запишат победа и закономерно отстъпиха първото място във временното подреждане на големия си враг Барселона.

Реал отново не можеше да разчита на голямата си звезда Карим Бензема, който продължава да лекува контузия. По-голямата част от избраниците на Карло Анчелоти не успяха да заличат неговата липса, като разочароваха с представянето си на стадион "Вайекас" в Мадрид.

Двубоят започна кошмарно за "белия балет", който изостана с ранен гол на Санти Комесаня. В края на първото полувреме паднаха три гола за седем минути: Реал стигна до пълен обрат в мача след гол от дузпа на Лука Модрич и гол с глава на Едер Милитао, но Алваро Гарсия изравни за 2:2.

През второто полувреме Райо остана без мениджъра си Андони Ираола, който бе изгонен с червен картон и догледа мача от трибуните. От там той видя и как неговият отбор отново повежда в резултата: Райо получи дузпа за игра с ръка на Дани Карвахал. Капитанът Оскар Трехо стреля слабо и Тибо Куртоа спаси, но белгийският страж бе напуснал с малко голлинията си. Дузпата бе пребита, а този път Трехо вкара.

До края Реал не намери сили за връщане в мача, като Родриго изпусна чисто положение за гол в края. Така "белите" останаха на втората позиция в Ла Лига с 32 пункта - с две зад лидера Барселона. Райо е осми с 21 пункта, а тимът записа трета поредна победа. В следващия кръг, и последен преди Мондиал 2022, Реал е домакин на Кадис, а Райо - на Селта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само пет минути игра Райо Валекано успя да излезе напред в резултата. Фран Гарсия проби по левия фланг, откъдето центрира в наказателното поле на Реал Мадрид. Топката стигна до Санти Комесаня, който с прецизен удар успя да вкара в мрежата на "кралете" - 1:0!

Video edited on Kapwing

В 37-ата минута Реал Мадрид успя да стигне до изравнителен гол. Това се случи благодарение на дузпа, която "кралете" получиха за нарушение срещу Марко Асенсио. Лука Модрич застана зад бялата точка и реализира - 1:1! Само четири минути по-късно Асенсио асистира от корнер за Едер Милитао, който вкара с глава за пълен обрат 1:2!

Video edited on Kapwing

Три минути след гола на Милитао отборът на Райо Валекано успя да отвърне на удара и да изравни резултата точно преди почивката. Няколко играчи на домакините атакуваха Реал в пеналтерията, а накрая топката се озова на крака на Алваро Гарсия, който с кинжален изстрел прониза вратата на Тибо Куртоа - 2:2!

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Три минути след подновяването на играта Родриго опита опасен удар, който обаче профуча над вратата. В 61' Фран Гарсия бе близо до гол, но ударът му премина над напречната греда на вратата на Тибо Куртоа. Минута по-късно мениджърът на Райо Андони Ираола си изпусна нервите и бе изгонен с червен картон.

Малко по-късно Дани Карвахал игра с ръка в наказателното поле, а Райо получи дузпа. Капитанът на домакините Оскар Трехо застана зад бялата точка, но ударът му бе твърде слаб, което позволи на Тибо Куртоа да спаси. Стражът обаче бе напуснал с малко голлинията си преди удара, а дузпата бе пребита. При повторния удар Трехо не сбърка - 3:2!

Video edited on Kapwing

В следващите минути Реал така и не намери път към вратата на Райо. Най-чистото положение за "кралете" се откри в 90-ата минута, когато Родриго получи перфектното подаване в наказателното поле на метри от противниковата врата, но някак не успя да уцели вратата.

Стартови състави

Райо Валекано: Димитриевски, Балиу, Лежюн, Катена, Франсиско Гарсия, Валентин, Комесаня, Иси, Трехо, Алваро Гарсия, Камейо

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Чуамени, Модрич, Асенсио, Валверде, Винисиус, Родриго

Преди мача:

Възпитаниците на Карло Анчелоти се намират на две точки зад първия Барселона, но победа тази вечер ще ги върне с точка пред "блаугранас". Те обаче срещат Валекано, които постигнаха нулево реми на "Камп Ноу" още в първия кръг от надпреварата. 

Междувременно противника на шампионите завърши наравно и с Атлетико Мадрид, а в миналия кръг се наложи като гост на Севиля. Реал пък сгреши срещу Жирона и заради това ще има възможност да дръпне само с точка на каталунците, които отстъпиха на "викингите" в директния двубой.

Кроос и Рюдигер се очертават като големите липсващи за гостите, а Бензема остава под въпрос поради мускулна контузия. Де Томас, Нкета и Посо пропускат за домакините, които заемат девето място. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички