Издънка! Дузпа в последните секунди провали Атлетико Мадрид срещу Райо Валекано


Издънка! Дузпа в последните секунди провали Атлетико Мадрид срещу Райо Валекано
Снимка: Getty Images

2182 0

Атлетико Мадрид изпусна драматично победата срещу Райо Валекано в среща от 10-ия кръг на испанската Ла Лига. Хората на Диего Симеоне предвкусваха четвъртия си пореден успех в шампионата, но във втората минута на добавеното време Радамел Фалкао вкара от дузпа за крайното 1:1 на стадион „Уанда Метрополитано“.

Преди това Алваро Мората в 20-ата минута откри резултата на „дюшекчиите“. Той получи брилянтен пас от Антоан Гризман и вкара за 1:0. Френският нападател също прати топката в мрежата на Столе Димитриевски десетина минути преди последния съдийски сигнал, но се оказа, че е бил в положение на засада, което доведе до отменянето на гола.

Двата отбора изиграха качествен двубой като си разделиха по едно полувреме. Драмата настъпи в края на двубоя. В 89-ата минута защитникът на домакините Хименес игра с ръка в пеналта, а съдията Хавиер Иглесиас не видя нищо нередно и даде знак играта да продължи. След намесата на ВАР обаче се стигна до отмяна на решението на рефера и бе отсъдена дузпа. Радамел Фалкао – Тигъра, който е бивш голмайстор на Атлетико, застана зад топката и не сгреши от бялата точка – 1:1.

Така „дюшекчиите“ пропуснаха шанса да се изравнят по точки с Барселона. Хората на Чоло Симеоне са на третото място с 20 точки, с две по-малко от каталунците. Райо Валекано пък за първи път след 8 години измъкна точка като гост на Атлети и зае 10–ата позиция с 12 пункта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички