Реал Мадрид с победа над последното испанско изпитание преди Ел Класико (ВИДЕО)


Реал Мадрид с победа над последното испанско изпитание преди Ел Класико (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4391 0

Реал Мадрид победи с 1:0 регионалния си съперник Хетафе в гостуване от осмия кръг на Ла Лига. Единственото попадение в срещата вкара Едер Милитао след едва три минути игра, а с асистенция отново се отчете вездесъщият Лука Модрич.

По този начин шампионите се върнаха на върха във временното класиране с три точки и среща повече от Барселона, който ще играе в утрешния ден. Двата тима пък ще примерят сили в поредното Ел Класико след едва седмица и тогава един от двата световни колоса ще има реалната възможност да дръпне в класирането. Хетафе пък остава на 17-а позиция с актив от 7 точки след осем срещи.

Победата изглежда съвсем скромна предвид крайния резултат, но „белият балет“ бе по-настоятелен и убедителен във всеки елемент от играта. В същото време ВАР се намеси решително на два пъти в срещата, като първо в края на първата част не отсъди дузпа за гостите, а в началото на второто полувреме пък отмени попадение на „кралете“ поради засада.

Първо полувреме:

"Белият балет" поведе след едва 180 секунди, когато регионалният съперник допусна грешка и тя светкавично бе наказана. Гостите получиха правото да изпълняват ъглов удар от левия фланг, като на първа греда бе забравен Милитао, който с глава откри за 0:1!

В 22-рата минута домакините развиха нападение по левия фланг и завършиха с удар по диагонала, но кълбото мина на сантиметри покрай страничния стълб.

След още 20 минути ВАР изигра голяма роля, тъй като шампионите имаха претенции за дузпа. Първоначално Винисиус се струполи в наказателното поле, но след преглед на ситуацията стана ясно, че в даден момент топката се е намирала извън терена и няма как да се стигне до наказателен удар.

Второ полувреме: 

Шампионите започнаха агресивно втората част и след десетина минути успяха да стигнат до удвояване на разликата, след като Родриго се измъкна при получаването на извеждащ пас. Той обаче се оказа в положение на засада при подаването и ВАР отмени попадението. 

Преди това Чуамени се опита да удвои разликата след 48 минути игра, но опитът му в центъра на вратата бе спасено по чудесен начин от Сория.

Стартови състави:

Хетафе: Сория, Англиери, Джене, Митрович, Дуарте, Суарес, Алена, Алгобия, Мила, Майорал, Унал

Реал Мадрид: Лунин, Алаба, Карвахал, Милитао, Рюдигер, Камавинга, Модрич, Чуамени, Валверде, Винисиус, Родриго

Преди мача:

Шампионите влизат в последната си среща от първенството преди Ел Класико с равни точки с вечния си съперник - Барселона, и нямат право на грешка, ако искат да продължат борбата си рамо до рамо. В момента те са на втора позиция поради различните показатели, но точките и активът от срещи е еднакъв.

Днес Карло Анчелоти няма да може да разчита на Бензема, Куртоа и Себайос, но "кралският клуб" има три успеха в последните 5 срещи във всички турнири срещу този съперник и днес букмейкърите отново определят "белите" за фаворити.

За домакините четирима играчи остават под въпрос, а във временното класиране заемат 15-а позиция със 7 точки от 7 срещи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички