Родриго не е доволен, че е резерва в Реал и мечтае за Неймар в Мадрид


Родриго не е доволен, че е резерва в Реал и мечтае за Неймар в Мадрид
Снимка: Getty Images

1440 0

Миналата година Родриго беше важна част от групата играчи, които влязоха от резервната скамейка на Реал Мадрид във вечерите на Шампионска лига, за да помогнат на отбора да спечели Европейската купа за 14-ти път. По-конкретно, Родриго беше жизненоважен с два късни гола срещу Манчестър Сити, но той все още е резерва, една година след тази магическа нощ.

Родриго иска да е титуляр и обяви предпочитаната си позиция

"Винаги искам да играя и казвам на треньора, че трябва да играя, но той ми казва да бъда спокоен. Уважавам Карло Анчелоти, защото имаме много добри играчи, но аз съм там и когато съм на терена, помагам на отбора си. Искам да бъда титуляр. Анчелоти е човек, с когото имам много добри отношения. Той е страхотен треньор и винаги ми помага много", каза нападателят в интервю за Club del Deportista.

Този сезон Анчелоти говори за това как според него идеалната позиция на Родриго е номер 10, въпреки че това не винаги съществува в системата на Реал Мадрид. "Истината е, че мога да играя на всяка позиция в нападение, но ако трябва да избирам, бих казал, че предпочитаната ми роля е плеймейкър номер 10", добави бразилецът.

Родриго няма как да забрави полуфинала с Манчестър Сити

Както бе споменато по-горе, Родриго записа името си в историята на Реал Мадрид с представянето си срещу Манчестър Сити и тези късни голове. "Това е нещо, което не мога да обясня, чувство, което не прилича на нищо друго във футбола. Тези два гола бяха най-важните в живота ми и ни помогнаха да спечелим Шампионска лига. Те са най-красивите спомени, които имам от футбола", заяви той.

"В мача срещу Манчестър Сити разбрахме, че въпреки че те са отбор, който обикновено държи притежанието, видяхме как вратарят хвърля дълго топката и те играха малко по-различно. Натискът, който нашите фенове оказаха върху тях, ни помогна и в края на мачовете винаги се справяме много добре".

Той също участва в бърз кръг от въпроси като част от интервюто за" Club del Deportista". В него той разкри, че играчът, който би искал да подпише за своя отбор, би бил Неймар, че любимото му място за почивка е Бразилия и че суеверието му е винаги да стъпва на терена с десния крак първи. Родриго постоянно показва, че иска да е титуляр на "Сантяго Бернабеу", като не спира да се доказва и по време на тренировки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички