Революцията на Куман в Барселона, насочва се към амбициозни трансфери


Революцията на Куман в Барселона, насочва се към амбициозни трансфери
Снимка: Getty Images/Guliver

7895 0

Плановете за революция в състава на Барселона за сезон 2020/21 вече са в ход, но се сблъскват с известни затруднения заради коронавирусната криза. Това накара Роналд Куман да извади прословутия си бележник и да даде приоритет на играчите, с които е работил преди, предаде Marca.

Основната цел на Барселона през този трансферен прозорец е нападателят на Интер Лаутаро Мартинес, но "нерадзурите" продължават да държат висока цена за 23-годишния техничар от 90 милиона евро.

На „Камп Ноу“ не са се отказали от надеждата да подпишат с Лаутаро, но все пак Куман представи на клуба по-евтина алтернативна опция - звездата от Лион Мемфис Депай.

Холандският нападател има само една оставаща година от договора си и Лион го оценява на едва 25 милиона евро. Депай може да играе на върха на атаката или като ляво крило, като той често получаваше титулярно място при Куман, когато специалистът беше начело на Холандия.

Треньорът е предложил играчи и на други постове, защото Барселона се стреми да подсили и защитния си вал.

Каталунският клуб започна преговори с Манчестър Сити, за да върне Ерик Гарсия в Каталуния, но английският тим иска 23 милиона евро за играча, чийто договор изтича през следващото лято. Барселона има възможност да изчака една година и след това да подпише с Гарсия безплатно.

Куман обаче признава непосредствената необходимост от укрепване в отбрана и проявява интерес към централния защитник на Интер Стефан де Врей, друг играч, който също е работил под негово ръководство с холандския национален отбор.

Барселона дава приоритет на привличането на нападател и централен защитник, но Куман се интересува също така от услугите на полузащитника Жоржиньо Вайналдум от Ливърпул. 29-годишният футболист, подобно на Депай, има още една година от договора си, като Ливърпул го оценява на 15 милиона евро.

Във всеки случай,  времето работи срещу Барселона и Куман, защото кампанията им в Ла Лига започва след две седмици с двубой срещу Виляреал.

Кои са шестте най-важни проблема, с които президентът на Барселона трябва да се справи, прочетете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички