Манчестър Сити и Барселона имат големи разминавания за млад защитник


Манчестър Сити и Барселона имат големи разминавания за млад защитник
Снимка: Getty Images/Guliver

1117 0

Един от приоритетите на Барселона през този летен трансферен прозорец беше да подпише централен защитник. Ерик Гарсия, който преди е играл в академията на каталунците, е основната цел на клуба в защита, но Манчестър Сити доста затруднява нещата.

Двата клуба са водили преговори за 19-годишния футболист, но позициите им остават далеч една от друга. Преди няколко седмици Барселона предложи 10 милиона евро за Гарсия, имайки предвид, че му остава само година от договора на стадион "Етихад".

Тази оферта обаче беше отхвърлена от Сити, който иска 30 милиона евро, за да го пусне това лято. Междувременно Барселона не желае да достигне тази цифра и предпочита да изчака следващото лято, когато може да го вземе без пари.

От Сити са щастливи да задържат Гарсия за още една година, защото смятат, че биха могли да го убедят да удължи договора си. Защитникът вече отказа нова сделка в Сити, въпреки атрактивния характер на офертата и увеличаващото се време за игра под ръководството на Пеп Гуардиола.

Междувременно Барселона обмисля дали да направи подобрена оферта за бившия си играч - такава, която обаче не би съответствала на цената на Сити. "Гражданите" твърдо отстояват позицията си от 30 милиона евро, защото вярва, че това е справедлива цена за играча на настоящия пазар. Каталунците все пак се доближават до една от трансферните си цели и приоритети за Роналд Куман - ето подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички