Обявиха датите за президентските избори в Барселона


Обявиха датите за президентските избори в Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

1185 0

Проблемите в Барселона може и да са много, но феновете на тима ще имат възможност да изразят своето мнение съвсем скоро, след като ръководството на тима официално обяви кога ще се проведат президентските избори в клуба. 

Както е известно, изборите трябваше да се проведат през 2020, но в следствие на пандемията от коронавирус те бяха отложени за 2021 година, като от клуба трябваше да обявят дати между януари и март. Заради превенцията на заразата, гласуването ще се проведе в два дни - 20-и и 21-и март. 

Очакванията са за много тежки избори, като ще има цели 5 кандидати за поста, който в момента е във владение на Хосеп Мария Бартомеу. Основен опонент на настоящия бос ще бъде Жоан Лапорта, който е основният отговорник за превръщането на Барселона в суперсила в последните 20 години. 

Настоящото ръководство е под сериозни критики от обществеността в следствие на провалите в последните години. На всичкото отгоре гръмна корупционен скандал, в който Бартомеу и компания са обвинени, че са плати на агенция, която да очерня името на футболисти на тима и да "величае" босовете на "Камп Ноу", а за услугата каталунците са платили в пъти над пазарната цена. Всичко това ескалира в желанието на Лионел Меси да напусне, но аржентинецът в крайна сметка ще остане поне за още един сезон, след като Бартомеу не е спазил обещанието си да го пусне след края на сезона. 

На практика съдбата на сегашния президент Хосеп Мария Бартомеу може да бъде решена далеч по-рано от обявената дата. В момента в клуба има събрани 7500 подписа в внасянето на вот на недоверие срещу Бартомеу. За да бъде внесен той обаче са нужни 16 250 подписа от всички 140 000 членове. Те трябва да бъдат събрани до 14 септември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички