Президентът на Барселона има 6 важни проблема, с които да се справи


Президентът на Барселона има 6 важни проблема, с които да се справи
Снимка: Guliver/GettyImages

2238 0

Лионел Меси остава в Барселона, но не може да се каже, че с това напрежението на "Камп Ноу" бе потушено. Президентът на клуба Хосеп Мария Бартомеу е изправен пред нестабилност на всички нива, а имиджът му пострада сериозно от последните събития.

Следващите няколко месеца ще бъдат бурни за каталунците и бордът ще бъде под светлините на прожекторите поради няколко причини, които Marca изброява.

Меси

Отношенията между аржентинеца и президента не са добри, нещо, което стана повече от ясно след изявлението на футболиста. Той е капитанът и любимецът на феновете, така че е трудно за Бартомеу да спечели такава битка.

Останалата част от отбора

Освен капитана и други членове на съблекалнята са имали вражди с Бартомеу. Бившият спортен директор Ерик Абидал разкритикува някои от играчите за представянето, а и "изтичането" на информация,  особено по въпроси като съкращаването на заплатите поради COVID-19, също не помогнаха.

Предложението за вот недоверие ... и избори

В момента се събират подписите на членовете на Барселона и ако то успее, Бартомеу ще бъде изправен пред гласуване, което ще определи дали ще остане на поста си. Какъвто и да е резултатът от това предложение, през март ще има избори. Така че мандатът му има ясна дата на изтичане.

Общо събрание на клуба

Бартомеу трябва да защитава ръководството си преди общото събрание на клуба. При този сценарий президентът също може да се изправи срещу вот на недоверие. В случай, че не успее да спечели тази битка, той няма да бъде задължен да напусне позицията, но имиджът му ще бъде сериозно повреден.

Финансите

Коронавирусът засегна всички клубове и Барселона не прави изключение, тъй като загуби 154 милиона евро приходи през сезон 2019/20 поради пандемията и ситуацията ще продължи да се усложнява тази година.

Регулирането на нивото на заплатата е от съществено значение за балансирането на бюджета и членовете ще гледат как да се справят с това през настоящият съвет.

"Барсагейт"

Полицията откри признаци на корупция в добре познатата сага "Барсагейт". Според полицейските доклади членовете на борда може да са се възползвали лично, като са наели i3 Ventures за наблюдение на Барселона в социалните медии.

Те разделиха фактурите на суми под 200 000 евро, за да не се налага да минат през официално преглеждане. Според информацията тази фирма е била наета, за да уронва престижа на част от легендарните играчи в клуба и да защитава този на Бартомеу.

По-рано се появи информация, че Барселона и Ювентус са се договорили за трансфера на Луис Суарес - ето за каква сума.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички