Рекордна сделка: Испанската Ла Лига се продаде за 10-цифрена сума!


Рекордна сделка: Испанската Ла Лига се продаде за 10-цифрена сума!
Снимка: Getty Images/Guliver

2272 0

Ръководството на испанската Ла Лига подписа нов договор за телевизионните права с каналите "Movistar" и "DAZN", който е на рекордна стойност - 4.95 милиарда евро!

Предишното споразумение с "Telefonica" бе за период от две години и струваше 2.94 милиарда евро, докато новият контракт е за пет сезона и ще гарантира стабилност и солидни приходи за клубовете в момент, в който в други първенства се налага свиване на бюджетите заради пандемията от коронавирус.

*Важно е да се отбележи, че с този нов договор мачовете от Испания вече ще могат да бъдат наблюдавани по-лесно от териториите на САЩ, Мексико и Латинска Америка!

Отборите в Ла Лига ще си поделят 1,99 милиарда евро, като в замяна на това ще предоставят 8% от приходите си от търговски и технологичен бизнес на "CVC" и 11% от телевизионните права на друг холдинг.

Новото споразумение стана факт, след като в петък (10 декември) клубовете в Испания одобриха инвестиция в размер на 1,994 млрд. евро от частния фонд "CVC Capital Partners". Въпреки че четири отбора, сред които бяха и грандовете Реал Мадрид и Барселона, се възпротивиха на тази идея, това не доведе до промяна!

През пролетта на 2021 година подобен сценарий се разви и в английската Висша лига, когато 20-те клуба подписаха нов договор със "Sky Sport", "BT Sport" и "Amazon".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички