Клубовете в Англия подписаха колосален договор в размер на 4.5 милиарда паунда


Клубовете в Англия подписаха колосален договор в размер на 4.5 милиарда паунда
Снимка: Gulliver/GettyImages

1152 0

20-те клуба в английската Висша лига одобриха удължаването на договора със Sky Sports, BT Sport и Amazon Prime за телевизионните права, който е на стойност 4.5 милиарда британски лири и ще бъде в сила до 2025 година!

Както съобщава Sportsmail, Висшата лига се е съгласила да плати и допълнителни 100 милиона на отборите от по-ниските дивизии, осигурявайки им допълнителна подкрепа във времената на световна пандемия. Тази сума е бонус към 124-те милиона паунда, които са част от така наречените солидарни плащания.

Допълнителното финансиране, което ще бъде разпределено през трите години от новия телевизионен договор от 2022 до 2025г., представлява победа за председателя на Чемпиъншип Рик Пари. Той лобира пред самото правителство на Острова да засили натиска върху Висшата лига за оказване на допълнителна помощ към по-ниските дивизии от началото на пандемията.

Sky Sports ще има право да излъчва по 128 мача на сезон, BT Sport 52, а Amazon 20 мача. Марк Алера, главен изпълнителен директор на BT Sport, каза:

"През цялата тази трудна година Висшата лига и телевизионните оператори са работили заедно, за да намерят проактивни решения, за да гарантират, че Висшата лига и долните лиги имат сигурен изход от пандемията!"

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички