Ето колко пари губи Барселона от отпадането в Шампионска лига


Ето колко пари губи Барселона от отпадането в Шампионска лига
Снимка: Оф. сайт на Барселона

2610 0

Отпадането на Барселона в груповата фаза на Шампионска лига е не само спортна, но и финансова загуба за клуба. Каталунците ще загубят сериозна сума от неучастието си в плейофите на най-силния европейски клубен турнир, което може да задълбочи икономическата криза на "камп ноу".

Според "Mundo Deportivo" каталунците са планирали бюджета си така, че отборът да стигне поне до четвъртфиналите на надпреварата. За попадане на 1/8-финалите в Барселона са се надявали да получат 9,6 милиона евро от УЕФА, за достигането до най-добрите осем - 10,6 милиона. Още милиони евро са щели да им донесат спонсори, телевизионни права и закупуването на билети за домакинските срещи.

Така финансовата загуба от отпадането в Шампионска лига е повече от 30 милиона евро. За да компенсира тези загуби, каталунският гранд трябва поне да достигне финала на Лига Европа, където ще играе през пролетта.

УЕФА дава само 500 000 евро за достигане на 1/16-финалите, 1,2 млн. за класиране на 1/8-финал и 1,8 млн. за влизане на четвъртфиналите. Класиране на полуфинал е 2,8 млн. евро, а на финал - 4,6. Победителят в Лига Европа получава 8,6 млн. А защо според Антоан Гризман Барселона отпадна от Шампионска лига четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички