Редица разногласия, включително и за Меси, принудили шеф в Барселона да напусне


Редица разногласия, включително и за Меси, принудили шеф в Барселона да напусне
Снимка: Getty Images

1186 0

Спортният директор на Барселона Матеу Алемани напуска клуба през лятото, като вече дори е набелязал следващата си дестинация. Той бе част от предизборната кампания на Жоан Лапорта, като има и ключово значение през последните трансферни прозорци. 

Редица разногласия в основата на напускането на Алемани

Той ще довърши и този трансферен прозорец, но след това ще поеме към Висшата лига.  Твърди се, че Алемани е имал редица разногласия с йерархията на Барселона, които са повлияли на решението му да напусне. Освен това не е бил особено запален по идеята Лионел Меси да се върне на "Камп Ноу".

Според Diario AS и Sport, Алемани е готов да премине в Астън Вила във Висшата лига. Алемани познава Унай Емери и има желание да работи с него, но най-важното е също, че има уверения от Вила, че ще му бъде позволено да работи без намеса отгоре. Нещо, което той изглежда няма в Барселона. По същия начин Алемани е настроен да печели милиони от Вила, което също не вреди.

Напускането на Алемани разкрива, че не всичко е розово по високите етажи на управлението в Барселона.Очевидно някои части от спортния отдел не вярват, че завръщането на Меси ще подобри отбора в краткосрочен или дългосрочен план. Меси, който току-що беше накзана от Пари Сен Жермен, изглежда най-вероятно ще подпише с Барселона, ако успеят да направят оферта за него. Изглежда, че многомилионният договор на Меси със Саудитска Арабия ще го раздели окончателно с ПСЖ.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички