Многомилионният договор на раздора, който ще раздели Лионел Меси и ПСЖ


Многомилионният договор на раздора, който ще раздели Лионел Меси и ПСЖ
Снимка: Getty Images

4414 0

Аржентинската суперзвезда на Пари Сен Жермен Лионел Меси напусна Париж тази седмица, за да изпълни договора си с туристическата служба на Саудитска Арабия. Малкото "бягство" на Лионел Меси в Саудитска Арабия предизвиква много разговори в клуба - феновете са бесни, журналистите задават въпроси. В съблекалнята на френския клуб също не е особено приятна обстановката. А Меси бе отстранен от отбора за 2 седмици.

Договорът на Меси за 30 млн. евро, който може да го раздели с ПСЖ

Според информация на RMC Sport, пътуването на Меси до Саудитска Арабия е изненадало всички, които не са били наясно с плановете на аржентинеца. Дори да е било планирано, моментът на този ход повдига въпроси около играча, чието представяне не е на желаното ниво от ПСЖ.

Това противоречиво пътуване, направено в личен план, също се състои в неособено добър момент. Ден след поражението на ПСЖ срещу Лориен с 1:3. Именно затова всички играчи са били извикани на тренировка в понеделник, включително и Лионел Меси.

Следователно последният пропуснал тази "покана". Какво може да оправдае такова пътуване до Персийския залив? Парите, очевидно. Според информация на френското издание договорът на Меси е оценен на 30 милиона евро.

Меси е свързан с туристически и търговски договорни задължения. Аржентинецът получава щедро заплащане от Саудитска Арабия, за да популяризира имиджа на кралството като част от промоционална кампания на местния туристически офис.

На своя сайт туристическият офис на Саудитска Арабия предлага на всеки да преживее "основните преживявания на Меси" или да откриете "най-доброто саудитско изживяване на Меси". В неделя, преди заминаването си, Меси публикува снимка на саудитски пейзаж, прикрепена към споменаването "платено партньорство с посещение на Саудитска Арабия": "Обичам да изследвам неочакваните му чудеса, когато мога".

Ухажван от саудитския футбол

Миналата година, по същото време, бе първото кратко пътуване на аржентинеца до Саудитска Арабия, заедно с неговия сънародник Леандро Паредес. Тогава бе шансът за него да формализира съществуването на този договор, оценен на 30 милиона евро годишно.

"Щастлив съм да съобщя, че Меси е посланик на саудитския туризъм", зарадва се същия ден Ахмед Ал Хатиб, министърът на туризма, в Twitter. Съществуването на такъв договор може да изглежда изненадващо, доколкото имаше антагонизъм на интереси между Саудитска Арабия и Катар, собственик на Пари Сен Жермен. Оттогава обаче отношенията между двете страни се стоплиха.

В последните месеци обаче спекулациите около бъдещето на аржентинеца се засилиха. Имаше дори твърдения, че Ал Хилал предлага договор от 400 млн. евро годишно на Меси, за да го привлече в саудитското първенство. И все пак първа опция пред Лионел Меси остава завръщането му в Барселона, където клуба и Ла Лига опитват да изградят определен план.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички