Реал подозира, че с договора на Меси Барселона е нарушила финансовия феърплей


Реал подозира, че с договора на Меси Барселона е нарушила финансовия феърплей
Снимка: Getty Images/Guliver

1555 0

Реал Мадрид е проследил с голямо внимание публикацията относно договора на Барселона с Лионел Меси през 2017 година. Вчера той стана обществено достояние и стана ясно, че суперзвездата ще заработи над половин милиард евро за последното си споразумение с каталунския клуб.

В Реал подозират, че при сключването на този контракт каталунците са нарушили правилата за финансов феърплей на УЕФА, пише "Marca". Изданието съобщава още, че на срещите на Ла Лига и УЕФА, посветени на контрола на икономическото състояние на клубовете, вече е повдиган въпросът за това как Барселона, под управлението на Хосеп Мария Бартомеу, може да действа съобразно финансовия феърплей и същевременно да изпитва сериозни финансови проблеми.

Спортното издание посочва още, че президентът на "Кралския клуб" Флорентино Перес винаги се е стремял да спазва тези правила и е поискал от УЕФА и Ла Лига да следят за спазването на реда от всички клубове. Сега от мадридския гранд виждат договора на Меси като аргумент в полза на предположението, че Барселона е нарушила финансовия феърплей. А ето каква част от доходите на клуба генерира Меси, според Жоан Лапорта. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички