Договорът на Меси: Всички детайли по най-голямата сделка в историята


Договорът на Меси: Всички детайли по най-голямата сделка в историята
Снимка: Getty Images/Gulliver

2841 0

Каталунското издание El Mundo сериозно разбуни духовете с детайли около последния подписан договор на Лионел Меси с Барселона. Според тях, сумата, която меси ще получи до края на договора през юни, възлиза на над половин милиард евро.

От 2017 г. той печели по 138 милиона евро на сезон при каталунците. Последният му договор беше договорен с тогавашния президент Хосеп Мария Бартомеу през ноември 2017 г. и се вижда, че аржентинецът е получил астрономическа сума, предвид финансовите проблеми на клуба.

С подписването на тази сделка Меси гарантира, че ще му бъдат плащани 138 милиона евро на сезон между фиксираната му заплата и променливите плащания. Има и два отделни бонуса, един от 115 225 000 евро за подновяване и друг, който може да достигне 77 929 955 като заплащане за лоялност.

Вече той гарантира, че ще му бъдат изплатени 92 процента от общата сума на договора, дори с някои от последните разочарования на клуба в Шампионска лига.

Разбивайки тези 138 млн. евро на сезон, Меси печели 380 299 евро на ден или 210 297 евро нето. Без да са включени имиджовите права в тези цифри. Според El Mundo, след като Меси е платил всякакви данъци по този договор, нетната сума, която той ще спечели от този договор, е около 297 млн. eвро. Целият документ, който Меси е подписал, е съставен от 30 страници, като 85% от парите идват като част от нормален трудов договор и 15 процента като доход от авторски права.

Междувременно от ПСЖ признаха, че от Меси зависи дали ще премине при тях (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички