Реал Мадрид с огромен жест към бежанци от Украйна


Реал Мадрид с огромен жест към бежанци от Украйна
Снимка: Guliver/GettyImages

1590 0

Испанският колос Реал Мадрид обяви, че ще дари един милион евро в помощ на засегнатите от войната в Украйна в рамките на кампанията "Всички с Украйна". Кампанията беше стартирана от фондацията на клуба на 5 март, за да подпомогне хората, които трябваше да напуснат домовете си в своята родина. 

Фондацията работи с редица международни неправителствени организации и в тази ситуация си взаимодейства с испанския Червен кръст и Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Испанският Червен кръст полага огромни хуманитарни усилия в Украйна, като разпределя жизненоважни материали. От организацията помагат за посрещането на украински бежанци в Испания, а фондация "Реал Мадрид" дарява спортни и развлекателни продукти за деца. Фондацията на “белият балет“ предостави над 13 000 броя дрехи в помощ на бежанците.

От Реал Мадрид допълват, че каузата “Всички с Украйна“ ще продължи толкова дълго, колкото е необходимо, за да подкрепи нуждаещите се. Преди три седмици Русия нахлу в Украйна и по данни на ООН близо три милиона души вече са напуснали страната. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: "Той можеше да е в Барселона или Сити, но се крие в бункер от бомбите" - тъжна история от Украйна

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички