Зинченко: Преди идоли на младите украинци бяхме ние, спортистите, сега са военните


Зинченко: Преди идоли на младите украинци бяхме ние, спортистите, сега са военните
Снимка: Getty Images

1315 0

Халфът на Манчестър Сити Олександър Зинченко изрази увереността си в победата на своята родина във войната с Русия. Капитанът на украинския национален отбор разкри, че младото поколение в страната му е сменило рязко своите идоли и те вече не са спортистите като него.

"Победата е наша. Вече 18 дни нашата нация, военни, изобщо всички украинци, се бият и показват на целия свят, че никога няма да се предадем, никога няма да се откажем, ще гризем пръстта със зъби за своята земя. Русия премина всякакви граници, тя наистина е агресор, който убива мирни жители и никой в света не може да приеме тази позиция. Затова те биват наказвани с всяка възможна санкция", коментира Зинченко пред украински канал.

"Нашето желание не беше да лишим руските спортисти от любимата им работа, ние просто имаме едно общо желание, едно нещо - да спрем тази война и това кръвопролитие. Почукахме на всякакви възможни врати, за да бъдат наказани и да не си седят вкъщи, да мълчат. При толкова голяма аудитория, толкова голямо въздействие върху хората, никой от тях дори не изказа гледната си точка, не се изказа и не обърна внимание на това, че тази война трябва да бъде спряна. Това наистина ни вбеси, затова по всевъзможен начин чукахме на всякакви врати", продължи украинецът.

"Преди по-младото поколение на Украйна имаше главно спортисти за идоли, но сега мога да кажа с пълна увереност, че идолите на младежта, и специално и мои, са нашите въоръжени сили, те са истинските герои. От свое име и от името на целия национален отбор на Украйна, искам още веднъж да им благодаря, че рискуват живота си, за да защитят нашата чест, борят се за нашата земя и дават достоен отпор на агресора, защото това е много важно за нас и съм сигурен, че победата ще бъде наша", завърши халфът. Ето с какво сравни той чувството, което войната му причинява.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички