"Прецедент е да не се допускат спортисти от Русия и Беларус"


"Прецедент е да не се допускат спортисти от Русия и Беларус"
Снимка: Getty Images / Guliver

1160 0

Президентът на Световната федерация по лека атлетика Себастиан Коу призна, че забраната за спортисти на Русия и Беларус да участват в състезания е прецедент в спорта. Британецът говори преди началото на Световното първенство по лека атлетика в зала в Белград.

"Няма нито една спортна федерация, която естествено да иска да изключи отбори или отделни лица. Това не е нещо, заради което сме в спорта. Но мисля, че трябва да признаем, че това променя играта. И да, това ще създаде прецеденти", каза Коу по време на видеоконферентен разговор.

"Абсолютно приемаме, че това ще създаде прецеденти и тези прецеденти ще трябва да се сблъскват с нас години наред. Не сме направили това лесно заради самите нас, но все пак е правилно решение. Не можете да имате нации-агресори, които промениха пейзажа, а действията на техните правителства повлияха върху обединението на спорта, и да не вземете мерки", добави Коу.

"Нямам проблем със забрана за руснаци, защото това е, което направихме в нашия спорт. Не виждам защо това трябва да е различно във всеки друг спорт, ако правите тази преценка за почтеността на спорта. Господи, във футбола вече има отбори, които няма да играят в плейофни кръгове. Въздействието е навсякъде. Така че всички те ще трябва да останат наистина твърди и да направят точно това, което направихме ние", добави още Коу.

Как конфликтът Русия - Украйна се отразява на спорта, вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички