Топящото се богатство на Абрамович: Колко загуби босът на Челси за месец?


Топящото се богатство на Абрамович: Колко загуби босът на Челси за месец?
Снимка: Getty Images

15758 0

Лошите новини за Роман Абрамович продължават да се трупат през 2022 година. След като на Острова запорираха всичките му активи и дори поставиха на карта съществуването на Челси в настоящия вид на клуба, руският олигарх загуби и сериозна порция от личното си богатство. 

Според данни на „Блумбърг“, руският олигарх е започнал годината с нетни активи на стойност малко над 18 милиарда, но само в рамките на месец и половина парите на Абрамович са спаднали главоломно. Разбира се, причината е конфликтът между Украйна и Русия и инвазията на Владимир Путин в европейската страна. 

По настоящем, активите му се равняват на 13,5 милиарда като огромна заслуга за това имат наложените санкции от британското правителство, а до голяма част от тези средства самият той няма достъп. 

Сметките на Абрамович в Обединеното кралство бяха замразени на 10-и март като също така му бе забранено да влиза в държавата. Най-много от това решение на британските власти страда Челси. До второ нареждане клубът няма право да извършва входящи и изходящи трансфери, както и да подновява изтичащи договори на играчи.

Настоящият европейски шампион получи специален лиценз, благодарение на който ще може да продължи състезателната си активност. На клуба също така му бе позволено да изплаща заплатите на футболистите, екипа и персонала си. За съжаление обаче, един от най-важните спонсори "изостави" Челси до разрешение на проблемите на тима

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички