"Той можеше да е в Барселона или Сити, но се крие в бункер от бомбите" - тъжна история от Украйна


"Той можеше да е в Барселона или Сити, но се крие в бункер от бомбите" - тъжна история от Украйна
Снимка: GettyImages

2386 0

Бившият португалски треньор на Шахтьор Донецк Фернандо Валенте разкaза за преживяванията на футболиста Георгий Судаков и за ужаса, който изживява по време на руската инвазия в Украйна.

Футболистът, който играе под ръководството на Валенте в украинския гранд, в момента се крие в бункер с бременната си приятелка, докато страната му е във война, а треньорът му е убеден, че той не просто е голям талант, а би могъл да играе в някой от най-големите отбори в света

"Георгий Судаков е най-големият талант, който някога съм тренирал. Той е фантастичен човек и чака да стане баща с партньорката си Лиза", написа Валенте в публикация в социалните мрежи.

"Той е най-добрият талант, който съм обучавал, и имах една от най-силните връзки с него, Судаков има огромен потенциал. Той може да играе за Барселона или Манчестър Сити

"Има мечти, които иска да сбъдне, но те са му отнети и сега се намира в бункер по време на тази безсмислена война. Плача за тази двойка и за всички млади играчи и приятели, които оставих зад гърба си в Украйна, която ми даде щастие за две години. Сърцето ми е разбито", добавя Валенте относно големия украински талант. 

"Имам снимка на него и приятелката му, която е бременна, в телефона си. Те са толкова щастливи."Наскоро ми изпрати снимка, на която са заклещени в бункер. Всеки път, когато го видя, очите ми се пълнят със сълзи", завършва той.

Георги Судаков се представяше впечатляващо като атакуващ полузащитник за Шахтьор преди Русия да нахлуе в Украйна. Той има три мача за страната си, а наскоро поднови договора си с клуба до 2026 г.

Междувременно, ситуацията в Украйна не изглежда да се подобрява, след като военната операция на Владимир Путио продължава, а Владимир Кличко сподели ужасяващи кадри от столицата Киев (подробности в линка). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички