Реал Мадрид разби Ейбар за едно полувреме при завръщането си в Ла Лига


Реал Мадрид разби Ейбар за едно полувреме при завръщането си в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3944 0

Испанският колос Реал Мадрид се завърна с победа към футбола, след като надигра Ейбар с 3:1 като домакин в мач от 28-мия кръг на Примера Дивисион. "Белите" си осигуриха успеха в мача още през първата част, реализирайки три попадения, а през второто полувреме хората на Зинедин Зидан значително намалиха оборотите.

Още в началото на двубоя Тони Кроос откри с великолепен удар от дистанция. В 30-ата минута Серхио Рамос удвои след асистенция на Еден Азар, а до края на частта се разписа и Марсело. През втората част Ейбар показа много по-добра игра и създаде не малко положения пред Куртоа, но вкара само едно попадение чрез Педро Бигас.

С победата Реал Мадрид отново скъси дистанцията до лидера Барселона на две точки. Ейбар пък остана на 16-то място с 27 пункта, като е на само две точки от зоната на изпадащите.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Реал Мадрид откри резултата още в третата минута на двубоя. Тони Кроос получи подаване на границата на наказателното поле и не се поколеба да стреля. Ударът му се оказа неспасяем за Димитрович - 1:0.

След половин час игра "белите" удвоиха. Еден Азар получи извеждаш пас в наказателното поле, а озовал се очи в очи с вратаря Димитрович, белгиецът предпочете да подаде към Серхио Рамос, който се разписа на празна врата - 2:0.

В 37-ата минута Еден Азар нахлу в наказателното поле и стреля опасно, но вратарят спаси. Топката обаче бе избита в краката на Марсело, който с мощен удар от границата на наказателното поле успя да се разпише - 3:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути Ейбар показа, че не е отписал мача, като организира няколко добри атаки към вратата на Куртоа. Експозито и Ореяна опитаха да създадат неприятности за вратаря на Реал, но без особен резултат.

В 57-ата минута отново Експозито стреля от дистанция, но Куртоа спаси. При последвалия корнер Серхио Енрик стреля с глава, но ударът му срещна напречния стълб. Натискът на Ейбар даде резултат минута по-късно, когато Педро Бигас се разписа, подпомогнат и от нескопосана проява на Куртоа - 3:1.

В средата на полувремето Педро Леон получи подаване на чиста позиция за стрелба, но ударът му се озова в обсега на Тибо Куртоа и вратарят спаси. До края на мача Реал успя да контролира играта, ограничавайки опасните положения пред вратата на своя страж.

Преди двубоя

След тримесечна пауза испанският футбол се завърна, а Реал Мадрид домакинства на Ейбар в търсене на задължителна победа в борбата за титлата в Ла Лига. Двубоят ще се проведе пред празните трибуни на стадион "Алфредо Ди Стефано", тъй като в момента текат ремонти на "Сантяго Бернабеу".

Реал е на второ място в Примера, като изостава на пет точки от лидера Барселона, който снощи разгроми Майорка. Ейбар пък е с 27 пункта преди началото на кръга, заемайки 16-то място, като е в опасна близост до зоната на изпадащите. Зинедин Зидан няма да може да разчита на контузените Лука Йович и Начо Фернандес, докато за гостите ще липсват контузения Иван Рамис и наказания Гонсало Ескаланте.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Модрич, Каземиро, Кроос, Родриго, Бензема, Азар

Ейбар: Димитрович, Алварес, Арбия, Де Бласис, Експозито, Кике, Кореа, Кристофоро, Оливейра, Ореяна, Рафа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички