Равенство и на "Сан Мамес" отдалечи Атлетико от топ 4 в Ла Лига


Равенство и на "Сан Мамес" отдалечи Атлетико от топ 4 в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1160 0

Атлетико (Мадрид) допусна трето поредно равенство в Ла Лига, след като стигна до 1:1 срещу Атлетик (Билбао) като гост в 28-ми кръг. Това бе първият мач на "дюшекчиите" след подновяването на първенството след паузата заради пандемията от коронавирус. Равенството поставя тима на шеста позиция във временното класиране, като тимът е със същия брой точки като четвъртия - Реал Сосиедад.

Атлетик откри резултата в 37-ата минута, след като малко по-рано Ян Облак бе направил страхотно спасяване след изстрел на Йерай Алварес. В ситуацията при гола Икер Муниаин получи пас отляво и с едно докосване успя да прати топката под плонжа на словенския страж.

Гостите от Мадрид успяха да изравнят само 2 минути по-късно чрез Диего Коща. Нападателят достигна до пас в наказателното поле и между двама защитници преодоля вратаря с изстрел в долния ляв ъгъл за 1:1. През второто полувреме никой от двата тима не успя да се наложи над другия и поделиха точките на "Сан Мамес". За "баските" това бе първо равенство в последните 5 мача, като то дойде след 2 поредни победи. Тимът от Билбао заема десетата позиция в класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички