Зидан на прага на забележително постижение с Реал Мадрид


Зидан на прага на забележително постижение с Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

1395 0

Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан ще изведе своя тим срещу Ейбар в неделя в своя мач номер 200 начело на „Кралския клуб“. Френският специалист трябваше да е натрупал тази бройка на 13-ти март, когато бе планирано да се изиграе двубоя, но пандемията от коронавирус отложи мача срещу баския тим с цели три месеца.

Зинедин Зидан пое Реал Мадрид за пръв път през януари 2016-та година при успех с 5:0 над Депортиво в Ла Лига. Оттогава досега той е ръководил 134 мача в Ла Лига, 40 в Шампионската лига, 15 в Купата на краля, 4 в Световното клубно първенство, 4 в Испанската Суперкупа и 2 в Суперкупата на УЕФА. За това време французинът е постигнал 131 победи, 42 равенства и 26 загуби. Отборът, който най-често е побеждавал Зинедин Зидан, е Бетис, като севилският клуб има 3 победи над наставника. Бившият носител на Златната топка е непобеден като треньор на „белия балет“ в Световното клубно първенство, Суперкупата на Испания и Суперкупата на УЕФА.

С утрешния си рекорд Зизу ще стане едва третият треньор в историята на Реал Мадрид, който води отбора в 200 срещи. Мигел Муньос е лидер в подреждането с 605 мача начело на „Кралския клуб“, като е спечелил 357 от тях или 59%. Висенте дел Боске е бил наставник на „Лос Бланкос“ в 246 мача, в които е постигнал 133 победи (54%). А ето какво послание отправи Зинедин Зидан към своите играчи преди подновяването на Ла Лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички