Барселона се завърна към футбола с разгром над Майорка в Ла Лига


Барселона се завърна към футбола с разгром над Майорка в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4596 0

Испанският колос Барселона разгроми Майорка с 0:4 като гост в мач от 28-мия кръг на Примера Дивисион. Каталунците се завърнаха към футбола след тримесечна пауза заради коронавируса, демонстрирайки настроение и добра форма пред празните трибуни на стадиона в Майорка.

Гостите откриха резултата още в първата минута след гол с глава на Артуро Видал. В края на първото полувреме Мартин Брейтуейт вкара първия си гол с екипа на Барселона, удвоявайки преднината на каталунците. През втората част по едно попадение добавиха Жорди Алба и Лионел Меси, който се разписа в продължението на мача. В игра за последните 30 минути от мача се появи и Луис Суарес, който се включи с много силни изяви в двубоя.

Майорка не показа лош футбол, като създаде не малко положения пред вратата на Барса, но или нямаха късмет, или бяха отказвани от Тер Щеген. С победата Барселона увеличи преднината си на върха, като вече имат 61 точки - с пет повече от основния им преследвач Реал Мадрид, който е и с мач по-малко. Майорка е на 18-то място с 25 пункта - на точка от 17-тия Селта и спасението.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите секунди на двубоя Барса откри резултата. Френки де Йонг спечели топка в средата на терена и върна назад към Жорди Алба. Крайният бранител центрира остро в наказателното поле, където Артуро Видал връхлетя върху топката и я заби с глава в мрежата на Майорка - 0:1.

В следващите минути каталунците продължиха да действат опасно, а играчите на Майорка им позволяваха това, като оставяха твърде много празни пространства. Лионел Меси на няколко пъти се озова в близост до вратата на домакините, но не се стигна до сериозна заплаха за вратаря Рейна.

В средата на полувремето Майорка се добра до първото си добро положение в мача. Такефуса Кубо действа индивидуално, за да преодолее двама защитници на Барса, а след това и да стреля към вратата. Ударът се оказа точен, но Тер Щеген бе на място, за да спаси. 

В 37-ата минута Меси отклони центриране назад към Мартин Брейтуейт, който от десетина метра разстояние разстреля вратаря и удвои за Барселона. Това бе първо попадение за Брейтуейт с екипа на "блаугранас" - 2:0. В самия край на първата част Алехандро Посо центрира към Анте Будимир, за да последва удар с глава, преминал малко встрани от целта.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 57-ата минута в игра се появи Луис Суарес, заменяйки Антоан Гризман, а веднага след това се откриха две отлични положения за гол пред "лос кулес". Първо Мартин Брейтуейт бе изведен очи в очи с вратаря Маноло Рейна, но ударът му бе спасен с превъзходна намеса. Секунди по-късно Меси създаде чиста голова ситуация пред Роналд Араухо в наказателното поле, но 21-годишният уругваец уцели гредата.

Четвърт час преди изтичането на редовното време Майорка стигна до нова отлична ситуация за намаляването на резултата. Алехандро Посо си освободи пространство за стрелба от далечна дистанция, а ударът му се оказа изключително опасен, преминавайки на сантиметри от целта. Секунди по-късно обаче Барса уби интригата в мача с гол на Жорди Алба, който се отскубна зад отбраната на Майорка и не пропусна в ситуация един на един с Рейна - 0:3.

В 87-ата минута Жуниор Лаго дриблира между двама играчи на Барселона, след което опита удар по посока на вратата на Тер Щеген, но изстрелът му профуча встрани от гредата. Четири минути по-късно Янис Салибур подаде в наказателното поле към Абдон Пратс, който стреля неточно с глава.

В третата минута на добавеното продължение капитанът на Барса Лионел Меси също се разписа. Аржентинецът получи подаване от Суарес в наказателното поле, а след това ударът му рикошира в противников футболист, за да се окаже неспасяем за вратаря Рейна - 0:4.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След близо три месеца пауза испанският футбол се завърна към игра в петък, а днес лидерът в Ла Лига Барселона също излиза за своя мач, като гостува на борещия се за своето оцеляване отбор на Майорка. Каталунците имат преднина от само две точки на върха в подреждането пред втория Реал Мадрид, докато домакините са 18-ти с едва 25 пункта, но само на една точка от 17-тия Селта.

Наставникът на "блаугранас" Кике Сетиен няма да може да разчита на Усман Дембеле, Клеман Ленгле и Нелсон Семедо, докато Майорка са без Леонардо Кутрис и Лумор Агбеньену. При победа Барса ще се откъсне на върха с пет точки преднина пред Реал, който в неделя посреща Ейбар.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Майорка: Рейна, Будимир, Валент, Кубо, Кучо, Педраса, Посо, Раийо, Родригес, Састре, Севиля

Барселона: Тер Щеген, Алба, Араухо, Пике, Роберто, Бускетс, Де Йонг, Видал, Гризман, Брейтуейт, Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички