Реал Мадрид отговори подобаващо на Барселона с ценен обрат срещу Сосиедад (ВИДЕО)


Реал Мадрид отговори подобаващо на Барселона с ценен обрат срещу Сосиедад (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4669 0

Реал Мадрид стигна до много ценна победа с 2:1 след обрат на своя "Сантяго Бернабеу" над Реал Сосиедад в мач от петия кръг на Ла Лига. В герои за домакините се превърнаха Фран Гарсия, Феде Валверде, Кепа и Фран Гарсия.

Двубоят започна кошмарно за Реал, след като още в петата минута Баренечеа се разписа във вратата на Кепа Арисабалага след пропуск в отбраната на "лос бланкос". Последваха редица положения за домакините, но до гол не се стигна до почивката. Кепа пък направи отлични спасявания, за да запази тима си в срещата.

Феде Валверде изравни в 46' след фантастичен удар извън наказателното поле. Само след 14 минути пък обратът бе пълен, когато с глава Хоселу се разписа във втора поредна среща, за да оформи крайното 2:1 на "Бернабеу". 

Фран Гарсия пък показа, че има място в състава на "лос меренгес", след като се отчете с цели две асистенции и заслужено бе избран за играч на мача. Джуд Белингам пък не успя да изравни рекорда на Златан Ибрахимович за 5 гола в първите си пет мача в испанския елит.

Реал се връща на първото място в Ла Лига. Възпитаниците на Анчелоти са с 15 точки и пет победи в пет мача. За тях предстои сблъсък с Херта Берлин в Шампионска лига. Сосиедад е на 11-ата позиция с 6 пункта и през седмицата ще мери сили с Интер в турнира на богатите.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна кошмарно за домакините. Атака на Сосиедад завърши с подаване към Баренечеа в наказателното поле на мадридчани. Той нанесе хубав удар от въздуха, който бе спасен от Кепа, но при последвалата добавка разпечата вратата на испанския страж за 1:0.

Само минута по-късно Реал можеше да изравни, но удар на Родриго бе спасен от стража на гостите. В 11-ата минута Сосиедад разпечата Кепа за втори път, но попадението на Такефуса Кубо бе отменено поради засада.

В 31-ата минута Кепа направи страхотно спасяване след удар с глава на Микел Мерино. Само 6 минути по-късно пък Родриго се сгромоляса в наказателното поле, но реферът моментално му посочи да се изправя и дузпа не бе отсъдена.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна прекрасно за домакините. Само 1 минута след почивката Фран Гарсия проби в половината за гостите и с хубаво подаване намери Феде Валверде. Уругваецът не се поколеба и с мощен удараи от дистанция изравни за 1:1 на "Бернабеу".

Блестящата игра на мадридчани продължи и в 61-ата минута логичното се случи. Отново Фран Гарсия бе замесен в атака на Реал. Футболистът сложи топката на главата на Хоселу, който с хубав удар от вратарското поле реализира за 2:1, разписвайки се във втори пореден мач.

В последната минута от редовното време Джуд Белингам можеше да сложи точка на спора. Британецът получи хубава топка отдясно и с летящ плонж нанесе удар с глава. Ремиро обаче се намеси подобаващо и не допусна трети гол във вратата си.

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Кепа, Карвахал, Рюдигер, Алаба, Гарсия, Валверде, Чуамени, Кроос, Белингам, Родриго, Хоселу

Реал Сосиедад: Ремиро, Тиърни, Льо Норман, Зубелдия, Траоре, Баренечеа, Мерино, Зубименди, Мендес, Оярсабал, Кубо

ПРЕДИ МАЧА

Формата на Реал в Ла Лига говори само едно - момчетата на Карло Анчелоти се целят в титлата. "Лос бланкос" заема втората позиция с 12 пункта и изостава с 1 пред лидера Барса. Мадридчани са в серия от 4 поредни победи във вътрешния шампионат.

Реал Сосиедад също не е вкусвал поражение. След 3 поредни равенства отборът записа победа с 5:3 над Гранада в последния кръг и вече е с 6 точки, намирайки се на 11-ата позиция в таблицата.

През изминалия сезон обаче "лос меренгес" изпита сериозно проблеми срещу този противник. Първата среща на "Бернабеу" завърши при 0:0, а в ответната хората на Карлето загубиха с 0:2 като гост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички